S.O.S. poluarea electromagnetică! Telefoanele mobile şi tabletele ne distrug creierul încet, dar sigur

0
1128

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cuget Liber: S.O.S. poluarea electromagnetică!

radiatiielectromagnetice

În era vitezei şi a telecomunicaţiilor, telefonul este absolut necesar, însă, fără să ne dăm seama, acesta ne distruge sănătatea.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) lansează campania naţională de informare şi conştientizare a consumatorilor, intitulată „S.O.S. poluarea electromagnetică”. Campania se adresează atât utilizatorilor de gadgeturi, cât şi celor care nu le folosesc, deoarece nimeni nu se mai poate sustrage, în ziua de astăzi, omniprezenţei undelor electromagnetice artificiale.

Deşi există dovezi ştiinţifice despre aceste efecte negative asupra sănătăţii, incertitudinea este menţinută prin studii contradictorii, iar normele sanitare de emisie a antenelor sunt extrem de permisibile. Nimeni nu vorbeşte însă direct despre poluarea electromagnetică.

Din păcate, la ora actuală, câmpurile electromagnetice artificiale au invadat ambientul zonelor locuite şi sunt în continuă amplificare. România nu are un cadrul legal bine definit precum alte ţări europene, care să reglementeze cel puţin amplasarea antenelor şi utilizarea Wi-Fi în spitale şi şcoli. Consecinţele pe termen lung ale acestei neglijenţe ar putea fi serioase.

„Pentru a oferi utilizatorului o viziune completă a situaţiei, această campanie de informare se va axa şi pe expunerea unor aspecte neglijate de normele sanitare oficiale. Contrar a ceea ce se afirmă la nivel oficial, undele electromagnetice artificiale sunt total diferite de undele electromagnetice naturale, cum ar fi cele solare sau cele cosmice”, explică conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele APC România.

Cercetătorii au observat o creştere continuă a multor tipuri de cancer, independent de cele apărute din cauza tutunului sau de creşterea populaţiei, pe care mulţi dintre aceştia o consideră că este direct proporţională cu creşterea nivelelor câmpurilor electromagnetice.

Cum ne protejăm de radiaţiile emise de telefoanele mobile

Continuarea, în cugetliber.ro, 03.12.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply