#MemorialColectiv – o inițiativă AGERPRES împotriva uitării

0
711

banner-colectiv-ro-widget

AGERPRES: “Mi-aș dori ca acel club al groazei, al durerii și al disperării SĂ DEVINĂ UN MEMORIAL”.

Așa începe scrisoarea Oanei, sora lui Cătălin Alexandru Simion, dispărut în incendiul de la Club Colectiv.

Agenția Națională de Presă AGERPRES se alătură și susține demersurile pentru ca acest memorial să devină realitate, deschizând o secțiune specială în site-ul public www.agerpres.ro, unde se vor aduna opiniile tuturor celor care vor să aibă un cuvânt de spus în acest caz.

Astfel, timp de trei luni, în perioada 30 noiembrie 2015 — 29 februarie 2016, vom lansa un set de întrebări publicului nostru și în special celor dintre dumneavoastră care fie sunt implicați în mod direct, fie doresc să schimbe ceva în urma accidentului din clubul Colectiv, urmărind ca astfel să facem publice vocile care vor putea transforma acest proiect în realitate.

#MemorialColectiv este hashtagul sub care se vor aduna materialele jurnalistice, răspunsurile și dezbaterile ulterioare și care va reuni toate propunerile de realizare a unui simbol în memoria celor dispăruți.

Invităm totodată instituțiile media, bloggerii și formatorii de opinie să se alăture proiectului de realizare a unui Memorial Colectiv, alături de arhitecți, psihologi, sociologi, istorici, reprezentanți ai autorităților și apropiați ai victimelor.

Întrebările AGERPRES care se regăsesc și în chestionarul de pe pagina oficială de Facebook a agenției și pe Twitter sunt:

1. Cum priviți realizarea unui Memorial Colectiv, ca simbol împotriva uitării?

2. Cum vă imaginați acest Memorial Colectiv? Ar trebui realizat la locul tragediei sau în alt loc?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3. Având în vedere situația spațiului în care își desfășura activitatea clubul Colectiv, cine și în ce măsură credeți că ar trebui să se ocupe de proiectarea și construcția unui Memorial Colectiv, inclusiv de găsirea resurselor financiare necesare: statul român sau organizațiile neguvernamentale?

4. Ce motto credeți că ar trebui să definească acest Memorial?

5. Care considerați că ar trebui să fie cea mai importantă învățătură deprinsă după vizitarea Memorialului Colectiv?

AGERPRES așteaptă răspunsurile dumneavoastră pe adresa de e-mail[email protected]. Acestea vor fi publicate periodic în site-ul public www.agerpres.ro, la secțiunea specială. Vă rugăm, de asemenea, ca atunci când răspundeți, să precizați numele, prenumele, vârsta dumneavoastră și localitatea de unde ne scrieți.


MangaliaNews.ro, 30.11.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply