De ce Sfântul Andrei e ocrotitorul românilor. Peştera din judeţul Constanţa, unde a stat „Cel Întâi Chemat“, considerată prima biserică din România

0
1065

farmec.ro
carturesti.ro%20

Peştera Sf Andrei din Dobrogea FOTO Wikipedia

De ce Sfântul Andrei e ocrotitorul românilor. Peştera Sf. Andrei din Dobrogea. FOTO: Wikipedia.

Potrivit istoricilor şi teologilor, Sfântul Apostol Andrei a fost primul care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, în teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră.
Pe 30 noiembrie, creştinii ortodocşi români îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, cel Întâi Chemat, cum i s-a mai spus, pentru că l-a urmat pe Hristos pe drumurile Ţării Sfinte, împreună cu ceilalţi apostoli. Andrei s-a născut în Betsaida, Galileea, fiind fratele Apostolului Petru. Numele său este de origine grecească şi se traduce prin bărbăţie, îndrăzneală. El a fost ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul, iar tradiţia bisericii arată că misiunea sa de creştinare a neamurilor a primit-o printr-o tragere la sorţi la care au participat toţi apostolii, lui Andrei revenindu-i sarcina  de a propovădui evanghelia în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi Sciţia (Dobrogea) şi până în Crimeea. De ce Sfântul Andrei e ocrotitorul românilor. Despre cel care a creştinat poporul român Cercetătorii spun că Apostolul Andrei a fost primul care a făcut cunoscută Evanghelia geto-dacilor din teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră, iar din acest motiv este considerat creştinătorul poporului român.

Citeste mai mult: adev.ro/nyiwaj


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply