Consilierul Foleanu: Nu putem contracta împrumutul dorit de primar, să aruncăm banii pe fereastră

1
813

farmec.ro
carturesti.ro%20

paul_foleanu

Paul Foleanu

Un nou eşec pentru primarul Mangaliei, Cristian Radu, în şedinţa de marţi! Din nou, consilierii locali “ai opoziţiei” s-au opus contractării unui împrumut de la Guvern, destinat proiectelor de infrastructură din localitate şi co-finanţării proiectelor europene. „Este trist că unii politicieni din Mangalia au intrat deja în campanie electorală şi sacrifică proiectele comunităţii şi dezvoltarea oraşului pentru interesul de partid”, a afirmat primarul Radu Cristian, la finalul şedinţei.
El a precizat că banii de la Guvern, aproximativ 22 de milioane de lei, ar fi fost folosiţi în special pentru finalizarea proiectelor europene în curs de implementare, în municipiul Mangalia. „Guvernul acordă acest tip de ajutor pentru mai multe localităţi din ţară, unde se derulează proiecte cu finanţare UE. Banii se returnează imediat după decontarea cheltuielilor de către instuţiile Europene”, a ţinut să transmită Cristian Radu.
În replică, unul dintre consilierii PSD, Paul Foleanu, care s-a opus contractării împrumutului, susţine că nu poate fi de acord ca municipalitatea să se împovăreze cu plata unor proiecte care nu vor fi gata la timp: „La stadiul actual al lucrărilor, ele nu vor fi gata la timp şi vom plăti din bugetul local, pentru că nu vor mai fi decontate cu bani europeni. Nu putem lua împrumut, să aruncăm banii pe fereastră”. „Dacă până pe 1 iunie, anul viitor, nu vor fi gata lucrările, toţii banii de la UE vor fi returnaţi”, a mai avertizat consilierul.

Alexandra ANTON, replicaonline.ro, joi, 26 nov.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply