Daewoo Mangalia va fi vândută sau lichidată, dezvăluie “Business Korea”

1
1150

farmec.ro
carturesti.ro%20
daewoomangalia

Compania Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) din Coreea de Sud, numărul doi mondial în construcţiile de nave, reuşeşte să supravieţuiască graţie ajutorului primit din partea instituţiilor financiare. Creditorii i-au condiţionat sprijinul de realizare a unei restructurări profunde, astfel că DSME este grăbit să scape de activele şi activităţile care îi aduc pierderi, printre acestea numărându-se şi subsidiara din România, Daewoo – Mangalia Heavy Industries.

Potrivit publicaţiei „Business Korea”, DSME a anunţat pe data de 13 no-iembrie 2015 că a finalizat vânzarea acţiunilor FLC, cu 38,8 milioane de dolari. Anterior, a vândut toate acţiunile deţinute la Fine Besteel şi Daewoo Information Systems, împreună cu 54% din acţiunile sale la Doosan Engine. În aceste condiţii, DSME se aşteaptă să obţină 300 de miliarde de won în numerar, în acest an, mai puţin de jumătate din obiectivul de 750 miliarde de won (641 milioane de dolari) stabilit.
Diferenţa va fi obţinută din vânzarea filialelor din străinătate, urmând a fi păstrate doar cele necesare menţinerii competitivităţii pe piaţă.
„Business Korea” consideră că procedura de vânzare a subsidiarelor este puţin probabil să înceapă înainte de sfârşitul acestui an, întrucât acestea sunt angajate într-o serie de proiecte. În cazul lui Daewoo – Mangalia Heavy Industries, se afirmă că vânzarea sau lichidarea ei este programată după ce compania româno-sud-coreeană va livra navele aflate în construcţie.

Continuarea, AICI. 19.11.2015.






piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

  1. sa fim seriosi, era de asteptat, la cat au furat oamenii din santier, cei de la materiale, plus bonusurile care si le trageau de la subcontractori….cand le dadeau ore suplimentare in plus, in valoare de miliarde, si isi trageau managerii parte un procent , plus buleuri date de incompetenti, asta este un santier plin de incompetenti, sunt putini care au ce cauta acolo, o gramada de ˝ingineri˝ cu facultatea de mediu care lucreaza la proiectare si pe linia de asamblare, sa fim seriosi

Leave a Reply