Din Paris, din mijlocul atacurilor teroriste…

0
686

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cercet.st.dr. Sorin Marcel COLESNIUC

“Ne-am inceput ziua de vineri, 13 noiembrie 2015, eu si Cosmina, fiica mea, vizitand Muzeul Luvru din Paris – un muzeu pentru care nu-ti ajunge o zi intreaga sa privesti cu atentie toate exponatele. Seara am iesit epuizati de kilometrii parcursi prin salile de expozitie ale muzeului. Eu doream sa mergem sa vizitam si renumita Biserica Sacre Coeur din nordul Parisului, in timp ce Cosmina insista sa mergem la Mc Donalds, sa mancam si sa ne odihnim. Mi-am ascultat copilul si am mers la Mc Donalds. La masa i-am explicat de ce erau militari / jandarmi inarmati si la Muzeul Luvru si la Turnul Eiffel si chiar si la DisneyLand. Nici nu banuiam ce avea sa urmeze in scurt timp. Dupa ce am mancat, ne-am mai plimbat vreo ora pe strazile Parisului, prin centru, dar pentru ca batea un vant destul de rece, am hotarat sa mergem spre hotel.

In timp ce vizualizam fotografiile facute la muzeu si tot schimbam programele televizorului, am fost socati sa aflam de atacurile teroriste din centrul Parisului, de unde noi plecaseram cu mai putin de o ora in urma. Nu ne venea sa credem ca este adevarat! Toate posturile frantuzesti de stiri transmiteau imagini de la locurile atentatelor. Deja eram contactati de cei de acasa, care aflasera de atacurile teroriste si doreau sa stie ca suntem bine. Presedintele Frantei a aparut la TV, a decretat starea de urgenta si i-a sfatuit pe toti parizienii sa stea in case.

Jurnalistul din mine dorea sa iasa din camera de hotel si sa mearga la locul atentatelor, dar Cosmina mi-a interzis clar si categoric sa ies. Ma intreaba: de ce tocmai acum trebuia sa se intample asa ceva? Am stat pana tarziu in fata televizorului, urmarind evolutia evenimentelor si numarul victimelor crescand de la o ora la alta. Am aflat ca un terorist a deschis focul chiar si intr-un Mc Donalds. Ma intrebam: ce s-ar fi intamplat daca insistam sa vizitam Sacre Coeur si am fi intarziat prin centrul Parisului? Astazi, la insistentele Cosminei, vom sta in hotel. Numarul celor ucisi a ajuns la 127, iar 180 de oameni sunt grav raniti. In Franta a fost decretat doliu national. Maine, avem avion spre casa. Tot ce ne dorim, este sa ajungem cu bine acasa!”

Sorin Marcel Colesniuc,

Paris, Sambata, 14 noiembrie 2015.


MangaliaNews.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply