REPLICA: Le-a ajuns cuţitul la os! Sindicaliştii de la DMHI au făcut plângere penală împotriva administratorilor români

0
851

dmhi

Federaţia Navalistul a Sindicatelor Libere din Construcţia de Nave a depus o plângere penală împotriva tuturor reprezentanţilor statului român în consiliul de administraţie al SC DAEWOO MANGALIA HEAVY INDUSTRIES SA (DMHI), de la momentul înfiinţării societăţii şi până în prezent, pentru neglijenţă în serviciu, reclamând că managementul defectuos al companiei a făcut ca aceasta să lucreze în pierdere în ultimii 13 ani, din cei 18 de existenţă, se arată pe stiripesurse.ro.

Precizăm că mare parte din aspectele sesizate în plângere au fost prezentate pe larg, de-a lungul timpului, de „Replica”

DAEWOO MANGALIA HEAVY INDUSTRIES SA (DMHI) a fost înfiinţată în anul 1997, cu o participaţie a DSME Korea de Sud de 51% din capitalul social şi a statului român, prin Şantierul Naval 2 Mai SA respectiv Ministerul Economiei de 49%, statul român având posibilitatea de a numi administratori în Consiliul de Administraţie al societăţii româno-coreene. Şantierul naval este considerat cel mai competitiv din România.

Însă, din datele de la Ministerul Finanţelor, reprezentând declaraţiile proprii ale societăţii, pierderile acesteia au crescut de la 423.769.034 RON în 2009 la 706.069.648 în 2014, totalul datoriilor societăţii însumând la sfârşitul anului 2014 suma de 4.298.970.786 RON, adică peste 1.000.000.000 euro la acest moment, fapt pus pe seama managementului defectuos de autorii plângerii penale. „Cu alte cuvinte, zecile de nave construite în toţi aceşti ani au adus doar pagube, compania cheltuind mai mult pentru producerea lor decât a încasat. Cel puţin asta reiese din raportările financiare ale companiei, postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Continuarea, AICI. 9 oct.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply