Workshop “Hărțile Timpului”, la Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia

0
899

farmec.ro
carturesti.ro%20

workshop-Hărțile-Timpului-la-Mangalia

Universitatea Națională de Arte din București (UNA) prin proiectul de cercetare exploratorie PN II IDEI “Hărțile Timpului”, în colaborare cu Universitatea Nationala de Artă Teatrală si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), organizeaza impreuna cu Muzeul de Arheologie din cadrul Complexului Cultural „Callatis” Mangalia si Primaria Municipiului Mangalia, un workshop cu experimente cu tehnologii antice, în zilele de 5-6 octombrie 2015, ce se va desfasura in incinta Muzeului de Arheologie Callatis.

Scopul acestui workshop in cadrul proiectului „Hartile Timpului”, proiect coordonat de catre prof. univ. dr. hab. arh. Dragos Gheorghiu (UNA), este de a sensibiliza tinerii asupra tehnologiilor traditionale si a istoriei locului, de a initia unele cursuri de arte si meserii in cadrul programei locale de invatamant si de a pune in relatie diferite comunitati europene care doresc sa-si salveze si sa-si continue traditia tehnologica.

Din partea Complexului Cultural „Callatis” Mangalia participă doamna director, cercetator stiintific, dr. Tatiana Odobescu, care este si colaborator al proiectului „Hartile Timpului”, impreuna cu echipa de arheologi si specialisti ai muzeului.

Primaria Municipiului Mangalia si Consiliul Local Mangalia au contribuit financiar la realizarea acestui workshop si a activitatilor de colaborare intre UNA si Complexul Cultural „Callatis” pe durata unui an de zile.

Activitatile workshopului care se desfasoara în cadrul Muzeului de Arheologie Callatis  vor consta dintr-o serie de experimente precum:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • topire sticlă la foc de lemne si suflat si amprentat obiecte de sticlă (coordonator conf. univ. dr. Dan Popovici, impreuna cu Pantelimon Arnăutov – masterand, Stefan Szabo si Alexandru Dragoi – studenti) si
  • ardere obiecte de lut în cuptoare cu platformă (coordonator prof. univ. dr. hab. arh. Dragos Gheorghiu, impreuna cu conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu si tehnician designer Ion Dimcea).

La aceste activitati, publicul va putea asista si participa.

Activitatile demonstrative mentionate vor fi urmate de o serie de ateliere de creatie:

  • modelaj vase si figurine (coordonator conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu impreuna cu sculptor Ana Petrovici);
  • prelucrare metal (coordonator prof. univ. dr. Bogdan Hosbota si student Andrei Dimitriu);
  • gravare sticlă (coordonator conf. univ. dr. Dan Popovici, impreuna cu drd. Ioana Stelea si studenta Ana Maria Maioru);
  • design de modă și performance în costume antice (coordonatoare conf.univ. dr. Paula Barbu (UNA) si lect. univ. dr. Mihaela Betiu [UNATC], impreuna cu drd. Alina Gurguta (UNA) si cu doua studente de la UNATC.

Documentarea vizuala a evenimentului va fi realizata de catre drd. Sever Ionescu – Petrovici.


Vă invităm să citiți și articolulCapsula timpului creată la Mangalia”.


MangaliaNews.ro, 01.10.2015.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply