Galerie foto. Transformare spectaculoasă a plajelor din Constanţa. Sute de metri de nisip, apă cristalină şi diguri în larg

0
820

farmec.ro
carturesti.ro%20

plajareabilitata

Şapte diguri, mii de tone de piatră, milioane de metri cubi de nisip, şapte kilometri de plajă şi peste 33 de hectare cu care a fost mărită suprafaţa României. Reabilitarea plajelor se apropie de final şi deja rezultatele se pot vedea. Plajele din Mamaia, Constanţa şi Eforie Nord au câştigat zeci de metri, pe alocuri chiar o sută de metri.

Proiectul, în valoare de peste 170 de milioane de euro, a ajuns pe ultima sută de metri şi, într-o lună de zile, va fi făcută recepţia finală.

„Obiectivul general a fost realizarea măsurilor de protecţie şi reabilitare a plajei împotriva riscului de eroziune accelerată care afectează Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord, pe o lungime de 7,3 kilometri. Lucrările de mare anvergură şi importanţă naţională au constat în reabilitarea, extinderea şi construcţia a 15 diguri de ţărm şi a şapte diguri submerse, pe o lungime de 12.800 de metri liniari, iar lăţirea plajelor se va face cu 3.477.442,47 de metri cubi de nisip adus din largul Mării Negre. Suntem în etapa de finalizare şi putem să spunem că proiectul a fost un succes”, a anunţat Gheorghe Boeru, preşedintele companiei care s-a ocupat de managementul proiectului.

În prezent, toate sectoarele cuprinse în proiect sunt în plină etapă de înnisipare, structurile de protecţie costieră fiind finalizate. În Mamaia, în porţiunea de la Pescărie până în apropierea pasarelei, plaja a câştigat mai bine de 90 de metri. În zona Faleză Nord, de la cei opt-zece metri de plajă cât erau până de curând, acum plaja are peste 100 de metri şi o zonă spectaculoasă de promenadă. În spatele Spitalului Militar, plaja a fost lăţită cu peste 85 de metri, iar, la Modern, a fost remodelat tot peisajul, plaja câştigând în jur de 100 de metri. De asemenea, la Eforie, acolo unde încă se mai lucrează, s-a adus nisip din larg în porţiuni unde plaja dispăruse complet, câştigându-se, astfel, aproximativ 100 de metri lăţime, pe o lungime de 1,2 kilometri.

Continuarea, AICI. 01.10.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply