Cum va creşte impozitul pe casa în care ai firma: taxa pe chioşcul din sufragerie ar putea fi şi de 16 ori mai mare

0
652

ANALIZĂ. Cum va creşte impozitul pe casa în care ai firma: taxa pe chioşcul din sufragerie ar putea fi şi de 16 ori mai mare. Ce spun experţii.

impozitupecasa

Pentru apartamentele utilizate în scopuri comerciale, proprietarii vor plăti de 10 ori mai mult decât vecinii care doar locuiesc în acelaşi bloc.

Taxarea clădirilor în funcţie de destinaţie va mări de zece ori suma plătită în cazul în care în locuinţă se desfăşoară şi o activitate economică. Impozitul se va putea plăti şi doar pe una dintre încăperile casei, dacă doar aceea e folosită în scopuri comerciale.

Principalele schimbări aduse prin noul Cod Fiscal în sistemul de impozitare a clădirilor constau în taxarea în funcţie de destinaţie (în locul statutului de persoană fizică/juridică al proprietarului) şi în posibilitatea de a plăti impozit doar pe camera – din locuinţă – în care se desfăşoară o activitate economică.

Concret, dacă un proprietar persoană fizică are în locuinţă şi un magazin sau cabinet, adică desfăşoară o activitate economică, acesta plăteşte acum un impozit egal cu vecinul care doar locuieşte în propria casă; după 1 ianuarie 2016, vecinul va plăti în continuare acelaşi impozit pe casa lui, care are „destinaţie rezidenţială“, în timp ce proprietarul cu activitate economică va plăti un impozit de 10 ori mai mare, pentru că locuinţa lui are (şi) „destinaţie nerezidenţială“.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/nu2qmx. Joi, 3 septembrie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply