Școala, zguduită de revoltă. Venituri de lux pentru politicieni, salarii de mizerie pentru cadrele didactice

0
700
scoala-zguduita-revolta
Venituri de lux pentru politicieni, salarii de mizerie pentru cadrele didactice.

„S-a deschis Cutia Pandorei”, a titrat pe site-ul propriu un post tv de știri: „Sindicatele din învățământ cer majorarea salariilor cu încă 10%, din decembrie”.

Vestea a căzut ca un trăsnet în mijlocul clasei politice, proaspăt întoarsă din vacanță. „Nemiloși”, și cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, sindicaliștii din învățământ solicită încă o majorare salarială, în condițiile în care Guvernul a aprobat majorarea veniturilor din Sănătate. După mai bine de doi ani de așteptări, cadrele didactice se revoltă și amenință cu boicotarea anului școlar.

Reacția a venit prompt, imediat după ce premierul Victor Ponta a anunțat majorarea salariilor medicilor, fără a fi și ei incluși în această majorare. Nu angajații din Sănătate sunt însă obiectul revoltei profesorilor. Indignarea acestora, ca de altfel a tuturor angajaților din sistemul bugetar, are la bază faptul că, de la 1 august, s-au triplat indemnizațiile înalților demnitari, iar în primăvară, parlamentarii și-au votat pensii de lux, fără nicio justificare.

Solicitarea sindicatelor din învățământ vine în condițiile în care Ministerul Educației a transmis deja o notă de fundamentare pentru Legea salarizării, care presupune mai multe sporuri și măriri, printre care majorarea salariilor profesorilor debutanți cu 70% și o creștere de maximum 177% pentru șefii de lucrări științifice și lectorii din învățământul universitar.

„Care sunt, de fapt, prioritățile politicienilor?!”

Continuarea, în tribunainvatamantului.ro, 28.08.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply