Dosar penal în premieră la nivel naţional pentru evaziune şi spălare de bani la „păcănele”

0
705

pacanele1

Dosar penal în premieră la nivel naţional. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa cercetează 6 persoane din Hârşova pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate în domeniul jocurilor de noroc, care au adus un prejudiciu de 5.000.000 de Euro şi  202.404 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa cercetează penal 6 persoane (3 bărbaţi şi 3 femei), cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, reprezentanţi a trei societăţi comerciale din Hârşova, pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate din domeniul jocurilor de noroc de tip “slot machine” / „păcănele”.

Cele 6 persoane sunt bănuite că, la sediul a 3 societăţi comerciale din Hârşova, au copiat fără acordul titularului, programe de joc de noroc de tip „Hot Spot” şi „Gaminator”, care aparţin de drept unei companii din Austria, ulterior, programele fiind implementate pe plăci de joc, care erau astfel folosite în sălile de jocuri de noroc.

Aparatele au fost comercializate în toată ţara, unde au fost exploatate de diverşi organizatori ai acestei activităţi, o parte din acestea fiind utilizate şi de cele trei societăţi din Hârşova în propriile săli, în judeţele Constanţa şi Ialomiţa.

pacanele2

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În urma cercetărilor, poliţişti au ridicat 189 de astfel aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize şi constatări tehnico-ştiinţifice de specializate, concluzionându-se că acestea erau contrafăcute.

În anchetă, oamenii legii au mai constatat că, în timp ce un aparat original poate ajunge până la 12.000 de euro, aparatele contrafăcute erau vândute de societăţile din Hârşova cu un preţ de 3.000 de euro.

În această manieră, în perioada 2007-2009, administratorul celor 3 societăţi comerciale a produs, comercializat şi exploatat în propriile săli de jocuri de noroc 1.800 de aparate electronice contrafăcute, producând un prejudiciu estimat la 22.000.000 de lei (5.000.000 de euro).

De asemenea, administratorul societăţilor comerciale nu a evidenţiat în documentele financiar-contabile toate veniturile realizate din vânzarea aparatelor electronice de jocuri de noroc, creând un prejudiciu bugetului statului de 202.404 de lei, care a fost recuperat în totalitate.

Faţă de cei 6 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una protejată, concurenţă neloială, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, promovarea de mărfuri-pirat, reproducerea neautorizată de sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

În cauză, poliţiştii au beneficiat de sprijinul I.G.P.R. – D.G.I.P.I., Serviciului Român de Informaţii, Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi Biroului Român de Metrologie Legală.

IPJ Constanta, 28.08.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply