OFICIAL! Veniturile cadrelor medicale MAJORATE cu 25%! Rezidenții vor primi burse mărite și locuințe ANL!

0
751

oficial-veniturile-cadrelor-medicale-majorate-cu-25

Este oficial! De la 1 octombrie, salariile din sănătate vor fi majorate cu 25%. Ordonanța care prevede acest lucru a fost aprobată miercuri în ședința de guvern. Premierul Victor Ponta a mai precizat că săptămâna viitoare speră să fie votat și Codul fiscal.

De asemenea a mai adăugat că și-ar fi dorit majorarea salariilor și pentru asistenții sociali.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, personalul din sistemul public sanitar va beneficia de o majorare cu 25% a salariului brut, a soldei lunare brute/salariului lunar brut, începând cu 1 octombrie 2015, comparativ cu nivelul din luna septembrie a acestui an, stabilește o ordonanță de urgență aprobată astăzi de Guvern.

Măsura a fost luată de Guvern în scopul creșterii motivării personalului din sistemul public sanitar și, implicit, a stopării migrației cadrelor medicale către locuri de muncă din străinătate.

Totodată, prin actul normativ se majorează cu același procent, respectiv 25%, cuantumul sporurilor pentru condiții de muncă, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de gardă și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul brut lunar, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. 27.08.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply