Managerul Spitalului municipal Mangalia doreşte o mai bună informare a populaţiei cu privire la serviciile medicale

0
737

dr-liviu-mocanu-manager-spital-mangaliaManagerul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu, face apel la persoanele neasigurate din Mangalia şi localităţile învecinate să achite la Administraţia Financiară contribuţia pentru asigurările de sănătate, în valoare de 5,5% din salariul minim pe economie, înainte de a se prezenta la unitatea medicală.

“În ultima perioadă, foarte mulţi cetăţeni vin la spital fără a avea plătite contribuţiile la asigurările de sănătate. Din această cauză, ei nu pot beneficia de întreaga gamă de servicii medicale, ca orice asigurat, ci doar de cele de urgenţă”, a explicat dr. Mocanu.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cei care plătesc din mână contribuţia la asigurările de sănătate primesc o dovadă cu care ulterior se prezintă la Casa de Asigurări pentru a li se elibera adeverinţa de asigurat.

“Doar în baza acestei adeverinţe pot avea acces la toate tipurile de servicii, în cadrul spitalului”, a mai spus managerul.

Totodată, el a tras un semnal de alarmă cu privire la persoanele recalcitrante care se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgenţe.

“În ultimele şase luni, au existat mai multe incidente în care cadrele medicale au fost bruscate sau lovite nejustificat de cetăţeni care solicitau îngrijiri medicale sau care însoţeau diverşi pacienţi”, a afirmat dr. Mocanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

El a spus că va propune reprezentanţilor administraţiei locale să organizeze dezbateri publice, în diversele comunităţi din oraş, pe tema normelor de conduită pe care trebuie să le respecte pacienţii sau însoţitorii acestora.

“Este nevoie de o educaţie civică susţinută, în această privinţă, pentru ca pacientul să înţeleagă necesitatea unui comportament civilizat, în relaţia cu medicul”, a completat managerul spitalului municipal.

O altă problemă ridicată de conducerea spitalului se referă la numărul mare de solicitări pentru analize la Computerul Tomograf.

După cum se ştie, de la jumătatea lunii mai, la Spitalul municipal a fost pus în funcţiune un aparat de tip CT, venind astfel în sprijinul pacienţilor care se deplasau până la Constanţa pentru a beneficia de acest tip de analize medicale.

“Până acum s-au efectuat aproape 200 de analize la Computerul Tomograf şi în continuare sunt foarte multe solicitări. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că medicii decid cine se internează pentru a face CT. Au prioritate cei cu afecţiuni grave sau care necesită monitorizare. O altă variantă pentru acest tip de analize este cu bilet de trimitere şi programare, dar în acest caz există un timp de aşteptare”, a subliniat dr. Mocanu.

27 iulie 2015. A transmis Biroul de presă al Primăriei Mangalia.

(Foto: observator.ro).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply