Principalul acționar Daewoo Mangalia cere lichidarea șantierului naval. Peste 2.600 de oameni ar rămâne șomeri! VIDEO

0
697

santierul-naval-daewoo-mangalia

Veste şocantă pentru mii de familii din Mangalia. Şantierul Naval Daewoo s-ar putea închide. Este zvonul lansat chiar de către principalul acţionar – Korea Development Bank pe un portal din această ţară. Efectele ar fi devastatoare pentru comunitate, cu mii de şomeri şi bani mai puţini la bugetul local, susţine primarul Cristian Radu. Liderii de sindicat nu cred însă în acest scenariu şi spun că zvonul lansat de acţionarul coreean are legătură cu descindeile DIICOT de joi.

Mii de familii depind de Șantierul Naval Daewoo Mangalia, situat la 45 de kilometri de Constanța. Acest colos industrial este o sursă de venit pentru 2.600 de angajați, cu ajutorul cărora DMHI este la ora actuală cel mai mare constructor de nave din România. Cu toții au primit, astăzi, o veste șocantă: șantierul naval Dawoo Mangalia s-ar putea închide.

Zvonul a fost lansat chiar de principalul acționar, Korea Development Bank. Oamenii spun că depind de acest loc de muncă și că dacă zvonul se adeverește ar fi o catastrofă pentru comunitate.

Și primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune că șantierul este  vital pentru  oraș.

‘Să sperăm că nu se va închide. Este important nu numai pentru comunitatea locală, cu și pentru județ și pentru țară. Este cel mai mare contribuabil din Mangalia. Sunt convins că se vor găsi soluții, mai ales că statul deține 49%’, a declarat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Potrivit portalului Korea IT Times, creditorul susține că grupul sud-coreean se confruntă cu grave probleme financiare. De aceea,  pe lângă șantierul de la Mangalia, ar putea să fie închisă și o companie eoliană din Statele Unite ale Americii. Liderii de sindicat nu cred însă în acest scenariu legat de problemele financiare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ei sunt convinși că zvonul privind închiderea șantierului nu este întâmplător și ar avea legătură cu descinderile DIICOT  de ieri de la Daewoo Mangalia.

‘Este o coincidență mult prea mare. Șantierul este profitabil pentru partea coreeană, puțin profitabil pentru partea română, iar comportamentul investitorului este foarte simplu: dacă nu mă lăsați în pace, îmi iau jucăriile și plec. Acești subcontractori sunt verificați pentru evaziune fiscală, iar investitorul principal reaționează. Este o legătură’, a spus Florian Marin, președintele Federației Navalistul Constanța.

‘Nu se poate să ai de lucru 40 de nave până în 2017, acum când vorbim, full de lucru și în contextul ăsta să fii în criză de resurse umane, să aduci resurse în alte părți, pentru că au venit 300 de lucrători de la Brăila. În contextul ăsta să închizi cu pierderi peste pierderi… E clar că profiturile companiei s-au dus în altă parte’, explică președintele BNS, Costin Dumitru.

Cititi articolul integral pe reporterntv.ro, 24.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply