Axalp Airshow, locul unde spectatorii sunt deasupra avioanelor (Foto-VIDEO)

0
794

Ted-Lansing-Aviation

Axalp și baza aeriana Meiringen găzduiesc de peste zece ani, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente aeriene din lume. Timp de doua zile, cerul este plin de cele mai moderne avioane militare, evoluții și… TRAGERI CU MUNIȚIE DE RĂZBOI. Iar, de parca acestea nu ar fi de ajuns, toate evoluțiile au loc prin canioane, iar spectatorii sunt deasupra avioanelor, pe creste.

Piloții Luftwaffe pe aeronave de luptă, cum ar fi F-5 Tiger II, F/A-18 Hornet, PC 21 (până acum câțiva ani fiind folosite și Mirage III-S și III-RS) vin să demonstreze în fața oaspeților, precum și a publicului interesat, abilitățile lor în arta zborului și în atingerea țintei. În timpul spectacolului, piloții trag cu tunurile lor, dintr-o pasă scurtă, către ținte aflate pe o creastă de pe pantele sudice ale muntelui Axalphorns aflat în apropiere și de pe pantele nordice ale Muntelui Wildgarst.

Demonstrațiile avioanelor sunt completate de demonstrații ale unor elicoptere, cum ar fi Cougar sau Super Puma și EC 635 și de sărituri cu parașuta, pentru recunoaștere la mare distanță.

Axalp-airshow1

Zborul demonstrativ Axalp Flight Airshow (de asemenea, cunoscut și sub numele de Axalp Air force live fire) este un spectacol aerian al Forțelor Aeriene Elvețiene desfășurat la poligonul de tragere Axalp-Ebenfluh (de asemenea, numit Äbeflue) în Munții Alpi, la 2.250 de metri deasupra nivelului mării, deasupra localității Axalp în Brienz, cantonul Berna. Are loc de obicei în fiecare an, timp de două zile, la începutul lunii octombrie, anul acesta fiind pe 7 și 8.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Inițial, văzută drept un eveniment doar pentru liderii militari, politicieni și alți invitați care vin să asiste la demonstrații, de-a lungul timpului tot mai mulți spectatori au profitat de posibilitatea de a fi și ei prezenți, astfel că în prezent se îndreaptă spre cele trei zone de spectacol mai multe mii de oameni în fiecare an. De mai mulți ani, partea finală a spectacolului este asigurată de echipa elvețiană de zbor acrobatic “Patrouille Suisse“.

Swiss Patrol1

Spectacolul este o ocazie ce nu trebuie ratata în rândul fanilor aviației care vin aici din toată Europa, pentru că oferă, pe lângă panorama spectaculoasă asupra munților și văilor din zona Bernese Oberland și apropierea neobișnuită față de avioanele și elicopterele aflate în zbor, plus posibilitatea rară de a fi putea privi în jos, direct în interiorul și bordurile aeronavelor, o schimbare unică față de demonstrațiile de zbor standard. În plus, aceasta este  singurul spectacol aerian accesibil publicului, în care este folosită muniție adevărată.

Mai mult, AICI. 25.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply