Managerul public, Romulus Dumitrana: ”Pentru că nicio firmă nu s-a înghesuit să se implice, Policlinica Mangalia va fi mansardată de Primărie”

0
906

romulus-dumitranaÎn plin sezon estival, pândit de ochiul critic al cetățeanului, municipiul Mangalia își duce traiul cu speranța că într-un interval de timp nu foarte îndepărtat va cunoaște schimbări care să-l facă remarcat pozitiv, atât de către localnici, dar și de către cei care îl vizitează. În prezent, în oraș, se execută o serie de lucrări de modernizare și de reparații, iar la orizont se întrezăresc proiecte noi pe care comunitatea le așteaptă de ceva vreme.

Despre ambițiile actualei administrații, am dialogat cu managerul public, Romulus Dumitrana care ne-a dezvăluit care sunt planurile perioadei imediat următoare, cu impact direct asupra municipiului.

  • Care sunt proiectele pe care le aveți în vedere pentru relansarea turismului litoralului sudic?
  • Pe de o parte, amintesc cele două proiecte de reabilitare a falezelor. După cum se știe, deja, lucrările începute pentru reamenajarea falezei din Neptun sunt sistate până la începutul lunii septembrie, întrucât deranjau turiștii care merg la plajă. Cel de-al doilea proiect, de reparare a falezei din Saturn, nu a început încă, din cauza contestațiilor făcute, o practică pe care o consider descurajantă pentru orice proiect. De asemenea, menționez proiectul de amplasare a trei chioșcuri de informare turistică în stațiuni. Acestea vor fi dotate cu aparatură electronică, fiind în măsură să ofere turiștilor orice informații care îi vor ajuta pe parcursul sejurului în sudul litoralului. Concret, vizitatorii vor putea afla informații despre unitățile de cazare, cele de alimentație publică și posibilitățile de distracție. Un alt obiectiv pe care ne gândim să-l punem în practică este achiziționarea unei scene de mari dimensiuni pe care să o amplasăm pe plajă. Astfel, aceasta va putea găzdui spectacole, concerte și orice alt gen de evenimente cultural-artistice pe întreg parcursul verii, fără să mai fim nevoiți să închiriem scene de la alții, în condițiile în care tarifele practicate sunt foarte mari. La capitolul evenimente, pot să spun că vara aceasta, numărul lor este foarte mare, astfel că turiștii vor avea și alte posibilități de destindere în afara plajei și plimbărilor.
  • Când se vor încheia lucrările aflate, în prezent, în curs de execuție?
  • Lucrările de la sens, estimez să se finalizeze la sfârșitul acestei luni. Lucrările la intrarea în Saturn se vor încheia la începutul lunii august. Mai avem un proiect de înfrumusețare a intrării în oraș, început cu defrișarea gardului viu și curățarea întregii zone. Aici, va fi plantat gazon, iar din loc, în loc, vor fi amplasate statui, aflate, în prezent, în stațiuni ce nu sunt puse în valoare așa cum ar trebui. Este un proiect care va dura trei – patru luni, însă rezultatul va fi uimitor. În același timp, lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe strada Portului se vor încheia peste câteva zile. În privința celorlalte lucrări necesare municipiului, mă refer la asfaltări și iluminat public, întâmpinăm dificultăți din cauza licitațiilor blocate tot de contestații. Curând, însă va expira perioada dedicată soluționării acestora, astfel că estimăm ca luna viitoare să demarăm asfaltarea drumurilor din oraș. În privința iluminatului, așteptăm să primim finanțare, cel mai probabil la toamnă.
  • S-a vorbit destul de des despre mansardarea și modernizarea Policlinicii Mangalia. Când se va realiza acest lucru?

Cititi continuarea în editiadesud.ro, 17.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply