Știati asta? Se întâmplă pe litoral, la 15 kilometri de Mangalia și este cu adevărat o minune! VIDEO

1
3394

Rezervatia naturala de la Hagieni

Rezervatia naturală din România unde țestoasele sunt la ele acasă. Se află la doar 15 kilometri de Mangalia.

15 kilometri distanta de Mangalia, o oaza de liniste si verdeata, de o frumusete aparte, care abia asteapta sa se dezvaluie.

Rezervatia naturala de la Hagieni este paradisul broastelor testoase, dar adaposteste si peste 800 de specii de pasari, animale, ori plante, ca in zona Mediteranei.

Testoasa de uscat dobrogeana, o specie raspandita in zona Marii Negre dar si a Marii Mediterane. In aceasta perioada este sezonul de imperechere. Spectacolul poate fi studiat in rezervatia naturala de la Hagieni, inca putin cunoscuta de turisti.

Broscutele testoase sunt vedetele rezervatiei de la Hagieni. Le gasesti la tot pasul si se lasa admirate. Exemplarele adulte cantaresc in jur de 3-4 kilograme.

Pot organiza excursii zilnice pentru a vedea broasca testoasa si bujorul. Aici este cadrul lor natural care le convine cel mai mult“, a spus Ioan Serbanescu, Primaria 2 Mai.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In rezervatie, doar cantecul pasarilor si tipatul ascutit al acvilei de camp misca timpul si linistea vindecatoare.

Soimul dunarean, ciocanitoarea de stejar sau uliul cu picioare scurte sunt doar cateva dintre speciile protejate care traiesc aici.

Cuiburile cu oua depuse deja, ascunse printre ramurile stejarilor, pot fi fotografiate in toata splendoarea. Si multe animale salbatice si-au gasit salas in acest loc.

Avem tot felul de animale, vulpe, sacal, mistret, caprioara, iepure de camp, bursuc“, a spus un padurar.

Lacul Hagieni, cu ochiuri de apa inundate de vegetatie se dezvaluie abia dupa un drum anevoios, printre palcurile de arbusti spinoisi si luminisurile cu vegetatie umbroasa.

Odata ajuns insa pe platou, se deschide un peisaj mirific: un paradis intins pe 400 de hectare, cu peste 800 de specii de plante, animale si pasari.

Mai mult, AICI. 29.05.2015.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply