Panourile solare, o alternativă convenabilă pentru constănţeni?

0
902

panourilesolare

În condiţiile în care tot mai mulţi constănţeni caută alternative pentru diminuarea costurilor facturilor de întreţinere, pe piaţa constănţeană apar tot mai multe firme de profil care comercializează panouri solare. Acestea susţin că, bucurându-ne de cel puţin 7-8 luni pe an de soare, astfel de instalaţii reduc substanţial costurile pentru încălzirea apei menajere, mai ales pe timpul verii.

Cu preţuri cuprinse între 4.000 şi 12.000 de lei la o locuinţă pentru 4 persoane, panourile solare au lansat un adevărat „curent” pe piaţa constănţeană. Comercianţii de astfel de echipamente de încălzire susţin că cererea creşte de la un an la altul, iar acest lucru se datorează faptului că tot mai mulţi clienţi îşi doresc să reducă din cheltuielile pe încălzirea locuinţelor şi a apei menajere.

„Panourile solare termice sunt utilizate pentru încălzirea apei menajere. Ele asigură în jur de 60-80% din necesarul de apă caldă iarna, iar vara asigură necesarul de 100%. Clienţii îşi pot scoate investiţia în maxim doi ani de la montarea instalaţiei şi se pot bucura de reducerea substanţială a costurilor anuale pentru prepararea apei calde menajere şi pentru încălzire, de diminuarea dependenţei faţă de creşterea preţurilor la combustibili, prin utilizarea gratuită a energiei solare, minimalizarea costurilor de întreţinere pe toată perioada lor de viaţă, zero emisii de noxe, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

Panourile solare se montează pe acoperiş, în direcţia sud sau sud-vest. Se ţine cont ca în acel loc să fie soare cât mai mult timp pe perioada zilei, să nu fie umbrite de vegetaţie sau clădiri”, a explicat Costel Stoica, reprezentant al unei firme de profil din Constanţa.

Ce durată de viaţă au instalaţiile?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în cugetliber.ro, 23.05.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply