Grup infracţional specializat în trafic de persoane, destructurat de poliţişti

0
760

trafic-de-persoane

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul EUROPOL şi EUROJUST, au destructurat un grup infracţional, specializat în trafic de persoane.

La data de 19 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, au acţionat în cadrul echipei comune de anchetă româno-franceze constituită cu sprijinul EUROPOL şi EUROJUST, pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată.

Acţiunea a avut drept scop destructurarea unui grup infracţional specializat în comiterea de infracţiuni de proxenetism în Franţa, al cărui lider execută în prezent o pedeapsă privativă de libertate, pentru tentativă de omor.

În cauza au fost efectuate 56 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Argeş şi a municipiului Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 32 de tinere, obţinând astfel foloase patrimoniale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru racolarea clienţilor, o parte a membrilor grupului infracţional ar fi postat anunţuri însoţite de fotografii ale tinerelor şi s-ar fi ocupat de administrarea unor conturi pe site-uri de profil, accesibile în Franţa.

Se estimează că, în perioada investigată, ar fi fost obţinuţi din activitatea de prostituţie aproximativ 4 milioane de euro.

Simultan, s-au desfăşurat percheziţii şi activităţi de cercetare şi pe teritoriul Franţei, în cadrul aceleiaşi operaţiuni.

În cadrul activităţilor desfăşurate, s-au pus în aplicare 25 de mandate de aducere.

De asemenea, au fost identificate şi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. alte 12 persoane, care au fost audiate ca martori, dintre care 10 tinere exploatate sexual de membrii grupului infracţional.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 11.230 de euro, 33.900 de lei, 12 autoturisme, echipamente electronice şi medii de stocare a datelor, 3.450 de bucăți de produse pirotehnice, droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive.

Totodată, după audieri, s-au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore faţă de 18 persoane, care au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca astăzi să fie prezentate Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiunea desfăşurată pe teritoriul României, au participat ofiţerul de caz francez, ofiţerul de legătură francez în România, precum şi un analist din cadrul EUROPOL.

Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Piteşti, Tulcea şi Constanţa şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

La activităţi au participat lucrători din cadrul Gărzii de Coastă şi jandarmi din Constanţa.

IPJ Constanta, 21.05.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply