Victorie în instanţă. Şi-au îngheţat ratele în franci elveţieni!

0
627

aucastigat

Sute de constănţeni se luptă zi de zi să facă faţă ratelor imense la bănci.

Ajunşi la capătul puterilor, cu conturile goale şi pe punctul de a-şi pierde casele, mulţi împrumutaţi în franci elveţieni încă mai speră că instanţa le va da dreptate şi că se vor salva.

Unii dintre ei deja au depus plângeri şi se judecă cu banca de la care s-au împrumutat.

„Am ajuns, de la o rată de 750 de lei pe lună, la peste 1.600 de lei. Noi încercăm să ne descurcăm. Un salariu se duce la rată, iar din altul trăim. Dar fratele meu are cum o rată de 2.800 de lei, mai mult decât câştigă în fiecare lună. Iar soţia sa este în concediu de maternitate. Deja au rămas în urmă. Dacă nu ar fi crescut francul atât de mult, nu am fi avut probleme, am fi fost cu ratele la zi şi probabil că am fi reuşit să ne achităm chiar înainte de încheierea contractului. Dar aşa trăim cu frica în sân că am putea să ne pierdem casa”, ne-a povestit Irina Mircea, din Constanţa. Femeia a dat în judecată banca la care are creditul, dar procesul este încă în derulare. Există însă şi români care au reuşit să obţină în instanţă îngheţarea cursului francilor elveţieni.

Astfel, în cursul zilei de ieri, o familie a primit vestea cea mare, prin care, de-acum încolo, îşi va plăti toatele ratele la valoarea de la data încheierii contractului pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului, iar banca îi va restitui sumele plătite în plus, până la această dată. Decizia este definitivă şi, mai presus de orice, creează un precedent de care s-ar putea folosi toţi cei aflaţi în această situaţie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Clauze abuzive

Mai mult, în cugetliber.ro, Miercuri, 20 mai 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply