Atenţie la căpuşe! Spaţiile verzi din Constanţa, sursă de boli grave. Sute de constănţeni la spital!

0
774

farmec.ro
carturesti.ro%20

spatiileverzisursa

După vacanţa de 1 Mai, la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa au ajuns sute de constănţeni muşcaţi de căpuşe! Medicii avertizează că bolile şi complicaţiile muşcăturii de căpuşă sunt extrem de grave, iar neprezentarea la medic poate avea consecinţe dramatice.

Sute de constănţeni au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa în urma muşcăturilor de căpuşă, după mini-vacanţa de 1 Mai. Aceştia au primit îngrijiri medicale la camera de gardă şi sunt sub supravegherea medicală a specialiştilor infecţionişti.

„De la începutul lunii mai şi până în prezent am înregistrat 127 de cazuri de muşcături de căpuşe, majoritatea adulţi. Explozia de cazuri a fost înregistrată după vacanţa de 1 Mai, când populaţia a ieşit la iarbă verde.

Cele două afecţiuni foarte grave pe care căpuşele infestate le pot transmite la om sunt febra butonoasă şi boala lyme, afecţiuni adesea invalidante”, a precizat, pentru „Cuget Liber”, dr. Stella Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Primul caz de febră butonoasă

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în cugetliber.ro, 19.05.2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply