MANGALIA Niciun patruped nu şi-a găsit stăpân, la prima ediţie a târgului de adopție al câinilor comunitari

0
1082

niciun_patruped_nu_şi-a_găsit_stăpân_17mai2015-1Începând din această lună, Serviciul Public de Asistență Socială Mangalia organizeaza, în a treia sâmbătă a fiecărei luni, între orele 09:00 – 12:00, un târg de adopție al câinilor comunitari, intitulat „Și eu am adoptat un prieten necuvântător”. 

Prima „ediţie“ a târgului a avut loc sâmbătă, 16 mai, la Biobază. În mod cu totul neaşteptat, niciun locuitor al Mangaliei nu a venit să ia, acasă, un prieten patruped.

O singură persoană a venit să vadă câinii din Biobază, dar aceasta spune că deja a adoptat două animale fără stăpân.

Potrivit lui Ion Dobre, reprezentantul Asociaţiei “Save Our Strays“ Austria, prezent la Biobază pentru a monitoriza eventualele adopţii ce ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, evenimentul creat de către Primăria Mangalia este unul de bun augur pentru patrupedele fără stăpân. „Am observat, însă, o lipsă de interes a localnicilor. Sperăm ca, la ediţiile viitoare, evenimentul să capete o amploare mai mare. Cred că aici este vorba şi de gradul de sărăcie al oamenilor. Adopţiile, ca în alte localităţi, ar trebui să fie gratuite. La Mangalia se solicită o taxă de 60 de lei, lucru ce îi descurajează pe cei ce ar dori să adopte un câine“, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, Ion Dobre.niciun_patruped_nu_şi-a_găsit_stăpân_17mai2015-2

La rândul său, directorul Serviciul Public de Asistență Socială Mangalia, Claudiu Stamate, spune că mediatizarea evenimentului s-a făcut pe toate canalele media, scrise şi online, dar locuitorilor urbei nu prea pare să le pese, decât la nivel declarativ, de maidanezii prinşi şi adăpostiţi în Biobază.

„Ni se pare că iubitorii de animale nu prea le iubesc cu adevărat, astfel încât să dorească aibă alături un necuvântător. Sperăm ca, la ediţiile viitoare, să crească interesul cetăţenilor pentru acest eveniment. Prioritară pentru administraţia publică locală este, în primul rând, siguranţa cetăţenilor Mangaliei, a turiştilor din staţiuni, dar nici nu ne dorim, pentru aceste animale, să se ajungă la soluţia finală“, afirmă Claudiu Stamate.niciun_patruped_nu_şi-a_găsit_stăpân_17mai2015-3

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Serviciul Public de Asistență Socială Mangalia colaborează cu o serie de asociaţii şi organizaţii de la nivel local şi naţional. În urma acestor protocoale, săptămâna trecută, o asociaţie din ţară a adoptat, de la Mangalia, numai puţin de 250 de căţei. În schimb, locuitorii Mangaliei au reuşit să ia acasă, de la începutul acestui an, ceva mai puţin de… 20 de câini din cei adăpostiţi în Biobază.

La Mangalia, firma care se ocupă cu strângerea, tratarea şi eutanasierea câinilor maidanezi până la jumătatea anului viitor este S.C. Canin Kingdom SRL, care mai deţine un adăpost similar în Eforie Sud. După prindere, patrupedele sunt cazate, tratate, hrănite, vaccinate etc şi, dacă în decurs de 14 zile lucrătoare nu sunt adoptate, sunt eutanasiate. Primăria a „numărat“, anul trecut, pe raza oraşului, 4.000 de maidanezi. Numărul acestora a scăzut drastic, în ultimul an.

Mai mult, pe editiadesud.ro, 17 mai 2015.

Foto: editiadesud.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply