Sărbătoarea CĂRȚII și a BIBLIOTECARULUI, la Colegiul Economic Mangalia

0
646

Sărbătoarea CĂRȚII și a BIBLIOTECARULUI 1Elevii Colegiului Economic Mangalia și cadrele didactice s-au pregătit intens pentru a sărbători, la 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, dar și Ziua Bibliotecarului. Evenimentul se înscrie printre activitățile culturale inițiate de Centrul de Documentare și Informare, menit să celebreze cartea și lectura.

În deschidere a vorbit doamna profesor Simona Marinescu care a expus pe scurt funcțiile gnoseologice ale lecturii.  De asemenea, elevii participanți la Proiectul Național  Nicolaus Copernic ce are ca temă ”Cum a apărut și cum evoluează Universul?” (proiect inițiat de Asociația Secular-Umanistă din România – ASUR) au lansat  o expoziție de carte cuprinzând un număr de 17 titluri noi ale unor autori consacrați în domeniul astronomiei și cosmologiei, toate acestea  pentru a-i ajuta pe cei interesați, să descopere tainele Universului: origini, naștere, evoluție, limite și perspective de analiză științifică.

Sărbătoarea CĂRȚII și a BIBLIOTECARULUI 2

O altă activitate a constat în lecturarea publică a articolelor din revista Colegiului Economic Mangalia – Litere Amestecate (ISSN 2393 – 1647/ISSN-L 2393 – 164), aflată deja la numărul IV. Articolele prezintă pe larg tema originilor și evoluției universului, misiunile spațiale ESA, dar și recentele descoperiri care au rescris povestea Cosmosului.

Sărbătoarea CĂRȚII și a BIBLIOTECARULUI 3

În cadrul aceleiași întâlniri doamna profesor Delia Florea, consilierul educativ al Colegiului Economic Mangalia, a prezentat activitatea cercului de lectură Lumea din Cărți, dar și rubrica permanentă cu același titlu din revista Litere Amestecate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MangaliaNews.ro, 25.04.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply