În 30 aprilie, GREVĂ GENERALĂ în administrația publică locală

0
784

grevaadministratiapublicaPreședintele SLSAP Constanța, Mirela Carabaș, a declarat că, la începutul săptămânii viitoare, se va stabili care dintre angajații Primăriei Constanța vor participa la grevă.

Le-a ajuns cuțitul la os funcționarilor publici și angajaților din administrația publică locală. Salariile foarte mici, coroborate cu volumul de muncă uriaș, i-au determinat să iasă în stradă și să-și ceară drepturile. Sindicaliștii spun că, dacă funcționarilor nu li se vor mări substanțial veniturile, va apărea o problemă în administraţia publică centrală şi locală, pentru că se va ajunge în situația în care angajații calificați vor fi plătiți la fel ca necalificații. Conducerea Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici spune că problemele funcționarilor din administrația publică au apărut în 2010, când aproximativ 54.000 de persoane și-au pierdut locul de muncă în baza legilor austerității impuse de Guvernul Boc.

GREVĂ Nemulțumiți de modul în care sunt tratați, sindicaliștii din administraţia publică din România vor organiza, joi, 30 martie, o grevă generală de o zi, iar apoi, un mare miting de protest, în 27 mai, la care sunt aşteptaţi cel puţin 3.000 de oameni. Acțiunile sunt organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Sindicaliștii cer reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu acest an, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. Se mai solicită creşteri salariale şi pentru lucrătorii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Mai mult, în telegrafonline.ro, 25.04.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply