TELEGRAF: Mangalia și cele șase stațiuni ale sale, “raiul construcţiilor ilegale”

0
787

mangaliașiceleșasestațiunialesale

Deși până la deschiderea sezonului estival sunt mai puțin de două luni, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a constatat abia acum că în sudul litoralului sunt construcții ilegale.

În anii ’80, stațiunile din sudul litoralului, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Saturn și Venus, care aparțin administrativ de Mangalia, reprezentau o adevărată atracție pentru turiști. Cap de listă era stațiunea Neptun, considerată atunci perla litoralului românesc. După Revoluția din ’89, din cauza haosului administrativ, stațiunile s-au degradat și au pierdut pasul cu Mamaia, care a înflorit de la an la an. Din cauza neglijenței autorităților locale, în sudul litoralului domnește un haos edilitar, în sensul că fiecare a putut construi, ilegal, după cum l-a tăiat capul. Interesant este toți primarii care s-au perindat la șefia administrației locale din Mangalia au sesizat această problemă, dar nu au făcut nimic concret pentru a-i pune capăt. Nici măcar lecția oferită de Primăria Constanța la începutul anilor 2000, când a făcut curățenie în stațiunea Mamaia în privința construcțiilor ilegale, nu le-a fost de folos autorităților din Mangalia.

INSPECȚIE Problema construcțiilor ilegale a fost ridicată și de actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu, care a constatat, la aproape trei ani de la învestire, că, în sudul litoralului, unii agenți economici și-au extins spațiile comerciale fără a avea autorizație de construcție. ”În zona staţiunilor Saturn, Jupiter şi Neptun am constatat că încă mai există construcţii fără autorizaţii ori unele care s-au extins mai mult decât le permite legea. În sensul acesta, am cerut scris tuturor agenţilor economici din zonă să prezinte toate documentele care stau la baza construcţiilor deţinute, iar acolo unde este cazul, să remedieze situaţia pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţiile impuse de lege. Toate amenajările care depăşesc suprafaţa reglementată prin autorizaţii vor trebui modificate, astfel încât să respecte documentaţia de urbanism. Totodată, se vor aplica sancţiuni tuturor deţinătorilor de active care le-au lăsat abandonate şi neigienizate. Degeaba facem proiecte europene, dacă în imediata apropiere sunt tot felul de dughene insalubre şi alte construcţii abandonate de câteva decenii”, a spus Radu.

Cam târziu vă dați seama de această problemă, domnule primar, mai ales că, până la deschiderea sezonului estival, sunt mai puțin de două luni!

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Joi, 5 martie 2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply