Primarul Mangaliei, în dialog cu cetățenii, pe Facebook

1
858

farmec.ro
carturesti.ro%20

cristian_radu (Mobile)

Se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015 -2016

(22 febr.2015)

Şcolile din Mangalia şi-au prezentat, la sfârşitul acestei săptămâni, oferta educaţională pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar, în anul şcolar 2015-2016. Denumit “Înscrierea preşcolarilor în clasa pregătitoare”, evenimentul a fost organizat de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Mangalia şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 Neptun. La întâlnirea de la Clubul Nautic Mangalia au fost prezenţi părinţi ai preşcolarilor din grupele mari, directorii şcolilor din oraş, învăţătoarele care vor prelua clasele pregătitoare, în următorul an şcolar, dar şi membrii din Comisia de Evaluare Psihomotrică din municipiu. Cadrele didactice au explicat părinţilor metodologia de înscriere a copiilor la şcoală şi i-au invitat pe aceştia la sediul şcolilor, pentru a afla mai multe detalii legate de acest subiect. Fiecare şcoală va organiza, în perioada următoare, la rândul său, un târg educaţional în care îşi va prezenta mai detaliat oferta. Startul înscrierilor la clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2015-2016 se dă începând de luni, 23 februarie 2015.


(N.red.: Vom prelua intocmai textele, inclusiv greselile de scriere si exprimare).


Stanescu Cristian: Intrebare cum ramane cu modernizarea scolilor? Ca sunte-ti representant al Mangaliei? Cum ramane cu parintii, care din motive sociale sau din alternative motive nu au cum sa isi dea copii la Scoala? Tot Atata se pune acent pe baza nautical say club nautic cati bani a adus la buget acesta unitate? Cum stam cu pregatirile pentru sezonul viitor? Ce se intampla cu statiunea OlImp si Neptun care se duc de rapa???? Unde sant taxwle platite de catre domnii directori de hotel care nu sa-au sinchisit sa investeasca nicI macar un cent?euro cent?
Domnule primar deocamdata nu se vedem nIMic… Unde este corpul De control al prImariei vrei si noI sa vedem amenzile aplicate de catre corpul de control al primariei. ..Sante-ti in PNL under sant proiectele care a-ti promis in campania electorala, stim si noi sa facem 3d desene autocad care nu se vor aplica nico data. …

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Radu Cristian Buna seara! Apreciez interesul dvs. pentru comunitate si va asigur ca preiau de la fiecare cetatean al Mangaliei sesizarile si propunerile care pot fi valorificate in interesul orasului nostru. In cazul de fata, va garantez faptul ca acele proiecte despre care dvs spuneti ca sunt doar pe hartie, vor fi transpuse in practica. Sunt proiecte finantate din bani europeni si, fara falsa modestie, va informez ca in ultimele doua-trei luni Primaria Mangalia a reusit sa atraga aproape 15 milioane de euro pentru modernizarea orasului si statiunilor. Vorbim aici despre reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn si Jupiter-Neptun, modernizarea vechii faleze a orasului, numita Aleea Teilor, dar mai ales amenajarea unui parc pe o suprafata de aproape 3 ha, pe locul fostei Statii de betoane COMCM. Daca va amintiti, unul dintre putinele lucruri promise in campania din 2012 a fost desfiintarea acelei statii de betoane poluante din centrul orasului si realizarea, pe acea suprafata, a unei oaze de verdeata. Nu vreau sa-mi fac un titlu de glorie din asta, dar, daca ne ajuta Dumnezeu sa obtinem finantarea in timp util, este foarte posibil ca acest parc sa devina realitate chiar pana la sfarsitul acestui an, cel tarziu in primavara anului viitor. Asadar, va rog din suflet sa ma credeti ca proiectele la care lucram sunt mai mult decat niste simple desene 3D. Dar, in mod sigur, va veti putea convinge singur, odata cu finalizarea acestora. Cat despre cladirile abandonate din statiuni, probabil stiti si dvs. ca acestea cad sub incidenta unor legi nationale. Oricat am incercat noi, la Primaria Mangalia, sa gasim o solutie, ne-am lovit permanent de reglementarile guvernamentale, invocate constant de proprietarii cladirilor lasate in paragina. Ceea ce putem sa facem, si chiar facem, este sa aplicam cele mai mari amenzi prevazute de legislatia in vigoare pentru disfunctionalitatile pe care le gasim. Totusi, nivelul acestor amenzi este prea redus pentru a putea sensibiliza pe vreunul dintre detinatorii de hoteluri. Modernizarea scolilor, tine intr-adevar, de municipalitate, iar aici chiar va dau dreptate. De aproape doi ani incercam sa gasim surse de finantare pentru reabilitarea cladirilor unitatilor de invatamant, insa din putinele resurse de care am dispus, am preferat, deocamdata,sa rezolvam problema incalzirii pe timpul iernii, bransand toate scoliile la reteaua de gaz, precum si spitalul din localitate. Nu vreau sa fac inca public, insa dvs, aici, va pot dezvalui faptul ca suntem pe cale de a obtine o finantare guvernamentala pentru construirea unor sali de sport, in curtea unora dintre scolile Mangaliei. Deocamdata nu e nimic sigur, asa ca nu am prea multe detalii. Va multumesc inca o data pentru interesul manifestat fata de problemele orasului. Va doresc o seara buna !


Gabriel Bratu: Buna seara nu ca sunt carcotas dar ca veni vorba de cele promise in campanie , vorbeati atunci de ceva economate pe care le-ati deschis,acum nu mai sunt. Vorbeati cu jena de targul de duminca care nu este prevazut nici macar cu toalete ecologice, targul este tot acolo, nu s-a schimbat nimic. Spun asta pentru ca doar ce am revazut acum cateva minute acel interviu electotal. Poate sunt totusi alte probleme mai importante de care aveti acum grija. Numai bine.


Sursa: AICI. 27.02.2015.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

  1. De ce primăria nu poate sa ia în întreținere acele hoteluri din saturn care sunt de ani de zile în paragină sa le reabiliteze iar apoi sa încheie un contract ceva cu ministrul învățământului sa fie un loc de tabără pentru copii sau ceva de genul ăsta . Mulțumesc

Leave a Reply