Cum să evitați țepele, atunci când vă căutați de lucru în străinătate

0
692

Rețeaua EURES oferă joburi în condiții sigure

• Nu plecați la muncă peste graniţă fără să vă informați bine înainte!

străinătate olanda

Atrași de mirajul unor câștiguri mult mai mari decât în țară, tot mai mulți români aleg să meargă la lucru în străinătate. Firmele de recrutare și de intermediere a angajărilor peste hotare promit salarii foarte mari și plecări rapide în diverse colțuri ale lumii, iar asta îi atrage pe mulți. Un job în străinătate vă poate aduce numeroase satisfacţii dacă ați semnat un contract ferm în condiţii legale.

În funcție de țară și de calificare, salariul poate depăși 1.000 de euro și poate ajunge chiar și la 3.000 de euro. Spre exemplu, în Olanda, salariul minim este de 1.500 euro brut, din care mai rămâi cu aproximativ 1.000 de euro, după plata taxelor la stat. Iar ca să poți supraviețui, te costă cam tot atât – mai precis 1.000 de euro, spun reprezentanții Ambasadei Olandei.

În Țara Lalelelor, alimentele sunt ceva mai scumpe decât la noi: o pâine costă în jur de 2 euro, iar o bere – aproximativ 2,20 euro. Dacă vreți să munciți în Olanda, specialiștii spun că joburi sunt destule, atât pentru românii cu studii superioare – în IT și inginerie, cât și pentru cei cu studii medii sau necalificați – în agricultură, în industria de procesare a cărnii – măcelării, mecanică industrială sau sudură. Și beneficiile pot fi pe măsură. Unele companii oferă cazare, cursuri de limbă sau școlarizare pentru copii. Toate aceste lucruri i-au convins pe aproximativ 20.000 de români să aleagă Olanda, potrivit datelor oferite de Agenția fiscală și puse la dispoziție de Ambasada Olandei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în telegrafonline.ro, Vineri, 27.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply