Poliţiştii constănţeni au efectuat 7 percheziţii domiciliare, identificând peste 1200 bunuri arheologice (FOTO/VIDEO)

0
686

polițiștiibunuridepatrimoniu

La data de 24.02.2015, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul colegilor din cadrul Posturilor de Poliţie Gârliciu şi Albeşti, Poliţiei Municipiului Mangalia, ai luptătorilor S.A.S. şi ai Serviciul Criminalistic, desfăşurând activităţi pe linia protejării patrimoniului cultural naţional, au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Constanţa, Mangalia şi Albeşti.

bunuridepatrimoniu1

În urma percheziţilor efectuate la domiciliile a şapte persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 53 de ani, despre care se deţineau date şi informaţii că detectează ilegal în zone protejate arheologic, au fost identificate 1233 de bunuri arheologice, din care 580 monede antice-medievale şi obiecte ceramice de factură antică şi medievală.

bunuridepatrimoniu2

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 13 detectoare de metale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

bunuridepatrimoniu8

În cauză au fost întocmite două dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de tentativă la furt calificat privind bunuri din patrimoniul cultural national, urmând ca bunurile ridicate să fie supuse unor expertize de specialitate.

bunuridepatrimoniu3bunuridepatrimoniu5bunuridepatrimoniu7bunuridepatrimoniu6

VIDEO: 

Compartimentul Informare și Relaţii Publice al IPJ Constanța,

Miercuri, 25.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply