Hal de turism cultural în Dobrogea, după „reţeta“ românească (FOTO)

0
886

Comoara ignorată! Cum ne batem joc de Istorie…

Tropaeum-Traiani-de-la-Adamclisi

Marele muzeu arheologic în aer liber, situat în Dobrogea, este lăsat în paragină.
Chiar dacă Dobrogea ar fi putut deveni un punct de atracţie pentru întreaga lume, autorităţile române nu schiţează nici cel mai mic gest pentru protejarea şi întreţinerea siturilor arheologice.
Aceste situri, unice în lume, întinse de-a lungul şi de-a latul Dobrogei, nu fac decât să ateste perioadele glorioase şi bogate ale zonei. Dacă s-ar dori măcar o zi din an să se pună pe hârtie ce ar însemna dezvoltarea turismului cultural în Dobrogea, aleşii ar conştientiza că, pe lângă imaginea, notorietatea, înflorirea turismului, a ţării, s-ar crea sute de locuri de muncă permanente pentru nişte meserii pe cale de dispariţie, cum ar fi arheologii muzeografi, restauratorii, plus alte slujbe, precum gardieni, supraveghetori.
O întreagă industrie s-ar naşte pe lângă acest turism cultural. Degeaba avem peisaje de o frumuseţe nemaiîntâlnită, degeaba ne-a dat Domnul câte-n lună şi-n stele, că astăzi, în 2015, dacă vrei să vizitezi o cetate din judeţ, ba te pierzi din cauza lipsei indicatoarelor, ba îţi rupi maşina din cauza drumurilor proaste.
O hartă turistică cu aceste cetăţi nu există, iar localnicii, dacă îi întrebi, habar nu au despre istoria locului în care s-au născut. Stăm pe o bogăţie culturală de neimaginat, dar cu toate acestea, cetăţile se descompun, cad în faţa noastră, în timp ce autorităţile dorm…

Citiți continuarea în cugetliber.ro, Luni, 23.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply