ISU: Românii să-şi facă provizii de apă şi hrană în eventualitatea unui seism puternic

0
825

farmec.ro
carturesti.ro%20

Oamenii trebuie să aibă în permanenţă în locuinţă provizii de apă, hrană uscată, bandaje şi medicamente, pentru a putea supravieţui o perioadă mai lungă de timp, în cazul în care sunt prinşi sub dărâmături, avertizează IGSU într-un ghid de protecţie în caz de cutremur. 

isu-romanii-sa-si-faca-provizii

Foto: Agerpres.

Conform ghidului întocmit de specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi prezentat de Mediafax, odată cu mutarea într-o casă nouă ori la prima zugrăvire sau reamenajare, aşezarea mobilierului trebuie gândită în aşa fel încât spaţiile să nu fie aglomerate cu piese de mobilier instabile în vecinătatea locurilor în care membrii familiei petrec cea mai mare parte din timp.

Aparatele casnice de mari dimensiuni trebuie fixate bine, pentru ca, în cazul în care acestea se deplasează, să nu se rupă racordurile.

În locuinţă este necesar să existe cel puţin un stingător de incendiu, care să fie depozitat într-un loc cunoscut şi accesibil în orice moment.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pompierii recomandă locatarilor să aibă în casă şi o trusă de scule adecvată pentru deblocări, iar în biroul asociaţiei de proprietari să existe unelte pentru intervenţii la reţelele de gaze şi apă sau pentru deblocări uşoare.

Oamenii sunt sfătuiţi să aibă în casă rezerve de alimente uscate şi de conserve, apă de băut, o trusă de prim ajutor cu medicamente, pansamente, lanterne, un aparat de radio şi baterii de schimb, un fluier şi telefon mobil.

Cititi continuarea AICI. 27.01.2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply