Aproape jumătate dintre adolescentii din România nu știu să citească. Ce riscă părintii care nu-și trimit copiii la școală

0
773

adolescentiidinromania

Parintii care nu isi trimit intentionat copiii la scoala, ori nu le pasa, risca 1.000 de lei amenda, sau chiar sa sape santuri in folosul comunitatii.

Ministerul Educatiei spera ca prin noul regulament scolar sa reduca abandonul si sa creasca numarul celor care stiu sa scrie si sa citeasca.

Mariusica Paun a mers numai 4 ani la scoala, iar acum, la 14, a uitat cum se tine un pix in mana. Nu stie sa se semneze, iar alfabetul e greu. Elena a reusit sa isi scrie numele, dar cuvantul scoala ii da mari batai de cap. Parintii acestora sunt extrem de saraci. Daca directorul scolii ii va reclama la primarie, vor fi amendati cu pana la 1000 de lei, iar daca nu vor putea plati vor trebui sa lucreze in folosul comunitatii…

In Romania, primele zece clase fac parte din invatamantul obligatoriu. Rata abandonului scolar este insa in continua crestere. Un raport european arata ca Romania este codasa Uniunii la capitolul alfabetizare. 40% dintre adolescenti nu stiu sa citeasca, dublu fata de media europeana.

Cititi articolul integral AICI. 26.01.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply