Europarlamentarul care aduce 35 de miliarde de euro în România / Interviu

0
631

farmec.ro
carturesti.ro%20

euro

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a inițiat și lansat platforma online www.granturieuropene.ro, prin intermediul căreia toți cei interesați – administrații publice, agenți economici, ONG-uri, agenții media sau simpli cetățeni – pot obține informații despre accesarea fondurilor europene gestionate direct de Uniunea Europeană.

În prezent, Uniunea Europeană gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene, ceea ce reprezintă 35 de miliarde de euro anual, sumele fiind distribuite sub formă de granturi și contracte europene. Europarlamentarul Victor Negrescu a demarat acest proiect având în vedere faptul că numărul de beneficiari români ai granturilor și contractelor europene este redus, iar procedura accesării acestor fonduri direct de la Uniunea Europeană este, în mare parte, necunoscută în România.

Victor Negrescu a răspuns, în calitate de inițiator al acestui proiect la o serie de întrebări despre granturile și contractele europene:

1) Care este diferența dintre aceste fonduri europene accesate direct și cele prevăzute în exercițiul financiar 2014-2020 pentru România?

Pentru a înțelege cât de importante sunt aceste fonduri trebuie să vedem doar că România are alocată anual, pentru perioada 2014-2020, o sumă de aproximativ 7,16 miliarde de euro, o suma mică în comparație cu potențialul granturilor și contractelor europene ce se ridică la nu mai puțin de 35 de miliarde de euro anual….

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2) Cine poate accesa fondurile europene direct de la Bruxelles?

Există foarte multe categorii de potențiali beneficiari, administrații publice locale, administrații centrale, companii private, IMM-uri, start-up-uri, cercetători, jurnaliști, universități, ONGuri sau direct persoanele fizice…

3) De unde ne putem informa despre programele de finanțare?

Pentru a crește informația privind oportunitățile oferite la nivelul Comisiei Europene și instituțiilor europene subordonate am creat platforma online de informare www.GranturiEuropene.ro. Aceasta asigură o primă sursă de informare despre aceste fonduri urmând ca, prin intermediul acestui site, toți cei interesați să ajungă la apelurile de proiecte publicate pe platformele oficiale ale Comisiei…

Cititi continuarea AICI.  25.01.2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply