România va găzdui Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017

0
653

România va organiza Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017, a decis, vineri, la Lausanne, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), potrivit unei postări făcute pe Facebook de purtătorul de cuvânt al Federației Române de Gimnastică, Emanuel Fântâneanu.

Emanuel Fântâneanu

Foto: (c) Emanuel Fântâneanu/Facebook

Potrivit site-ului forului continental, pentru Europenele feminine și masculine de gimnastică artistică din 2017 au candidat Bucureștiul și orașul danez Aarhus, care a mai găzduit Mondialele de gimnastică artistică din 2006.

Sala Floreasca a fost gazdă a primului Campionat European feminin de gimnastică, în 1957.

”Au fost emoții, desigur, dar argumentele noastre au convins, ceea ce înseamnă un deosebit succes pentru noi, pentru sportul românesc, pentru România în cele din urmă, pentru că avem în vedere una dintre cele mai mari manifestări sportive a unuia dintre cele mai atractive sporturi în momentul de față. Ceea ce este de subliniat, ca un amănunt, dar extrem de important, este faptul că ne-a fost încredințată această organizare în condițiile în care noi ne-am angajat doar cu … planuri în ceea ce privește existența unei săli de concurs. Este o dovadă a încrederii de care ne bucurăm, de credibilitatea cu care suntem cotați pe plan internațional, de faptul că știm să ne ținem de cuvânt. Este, de aceea imperios necesar ca, la rândul lor, cei care și-au asumat realizarea Sălii Polivalente din București, să dea dovadă de aceeași seriozitate și implicare, pentru că nu aducem un discuție un eveniment minor, strict al gimnasticii, ci unul cu o implicare și rezonanță internațională, fiind numele și renumele tuturor în joc …”, a declarat Adrian Stoica, președinte forului național de specialitate, pentru site-ul oficial al FRG.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi  continuarea AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply