Marea Neagră, marea secretelor. 38 de epave formează harta muzeului subacvatic al mării

0
944
Descoperiri remarcabile în Marea Neagră. Specialiştii români şi bulgari au localizat mai multe epave ale unor avioane, nave militare şi submarine scufundate în adâncuri. Una dintre descoperiri a trezit în cea mai mare măsură interesul cercetătorilor. După formă pare un submarin, dar nu s-au identificat elemente definitorii. Toate aceste epave au fost puse pe o hartă, iar turiştii amatori de scufundări vor putea să vadă o parte dintre ele.

epave in marea neagră

Presupusul submarin se află în zona Jupiter, la mai puţin de 10 kilometri de ţărm. Este în poziţie oblică, scufundat la o adâncime cuprinsă între 37 şi 45 de metri. Aproape jumătate din corp este blocat în nisip.

Glicherie Caraivan, manager de proiect la Institutul Naţional GeoEcoMar: “Se conservă bine şi arată frumos pe sonogramă. Se vede turela. Daunele nu se ştiu. Nu a fost investigat direct.”

Cercetătorii marini au pornit deja într-o expediţie ce va dura 8 zile pentru a încerca să afle misterul care învăluie nava.

Constantin Chera, arheolog la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa:“Astfel de cercetări au oarecare dificultăţi în primul rând materiale, pentru că o astfel de cercetare presupune resurse materiale importante iar, pe de altă parte, sunt legate de factorul natural.”

Continuarea, pe digi24.ro, 24.01.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply