Cea mai lungă pistă de biciclete din România va fi amenajată în Pădurea Comorova

0
1094

farmec.ro
carturesti.ro%20

pistabicicleteneptun

Anul acesta, sudul litoralului va beneficia de cea mai lungă pistă de biciclete din România, cel puţin aşa ne asigură reprezentanţii administraţiei publice locale, care vor demara un astfel de proiect în staţiunea Neptun. Traseul propus de municipalitate urmează să fie inclus într-o suprafaţă totală de 70 de hectare, cea mai mare parte aflată în Pădurea Comorova, şi va fi realizat în două etape. Prima dintre acestea va avea circa 10-12 kilometri, urmând ca, după o evaluare ulterioară, pista să fie prelungită până la 25 de kilometri.

Potrivit proiectanţilor, cea mai lungă pistă de biciclete din ţară are circa 10 kilometri, cea din Neptun urmând să devină, astfel, cel mai întins traseu din România.

Concret, accesul pe pista de biciclete din Neptun se va afla în apropierea Eco Parcului Aventura, de pe strada Plopilor din Neptun, fiind delimitată, la nord-vest de calea ferată şi la sud de drumul ce leagă staţiunea de DN39, Mangalia-Constanţa. Traseul va fi unul “offroad”, adică unul format din alei şi cărări deja existente, fără a se recurge la asfaltări. Pista va avea o lăţime cuprinsă între 2 şi 10 metri, la fiecare 2 kilometri urmând să fie amenajate popasuri. Circulaţia pietonală, cea a ATV-urilor, motocicletelor şi a altor vehicule va fi strict interzisă.

“Pistele nu vor perturba ecosistemul Pădurii Comorova, urmând să fie înlăturată vegetaţia de mici dimensiuni, fără a se tăia arborii şi arbuştii. Amenajarea drumului va fi făcută cu voluntari. Este cazul să profităm de oportunitatea pe care o oferă Pădurea Comorova, care nu a fost exploatată la justa valoare niciodată şi să încurajăm cetăţenii Mangaliei, dar şi turiştii care vor veni la vară pe litoral, să practice sportul în aer liber”, ne-a declarat primarul Cristian Radu, iniţiatorul proiectului.

VB-00040728-001

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursa: editiadesud.ro, Marti, 06.01.2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply