Cui oferă Klaus Iohannis prima decoraţie din mandatul prezidenţial: „Am decis să îi acord cea mai înaltă distincţie“

0
624

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat luni că va oferi prima decoraţie din mandatul său prezidenţial, într-o ceremonie care se desfăşoară la Palatul Cotroceni, începând cu ora 16.00.

Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax.

„Astăzi, 22 decembrie, la 25 de ani de la prăbuşirea dictaturii comuniste, voi conferi prima decoraţie din mandatul meu de Preşedinte al României. Am decis să acord cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României, domnului Octav Bjoza, preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, pentru sacrificiul şi curajul de care el şi oameni ca el au dat dovadă în vremea dictaturii şi pentru a păstra vie memoria victimelor comunismului. Ceremonia de decorare va avea loc începând cu ora 16.00 în Sala Unirii a Palatului Cotroceni“, a scris anunţat preşedintele, pe Facebook.

Octav Bjoza a fost arestat la 10 octombrie 1958, când Tribunalul Militar Braşov l-a condamnat la 15 de ani de muncă silnică. „M-au acuzat că făceam parte dintr-o organizaţie subversivă, care avea ca scop răsturnarea violentă a regimului democrat popular. Este adevărat, noi am constituit organizaţia «Garda Tineretului Român», dar nu ştiam că nu avem voie să facem asta”, a declarat fostul deţinut, într-un interviu publicat de  “Adevărul”.

Citeste mai mult: adev.ro/ngzbjx


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply