50.000 de euro, pentru înființarea unei ferme, prin Măsura 6.1

0
657

ferma-de-familie

Tinerii fermieri pot primi câte 50.000 de euro pentru înființarea unei ferme, ca parte a Programului de dezvoltare a agrozootehniei românești al Ministerului Agriculturii și susținut de programul european de finanțare „Instalarea tinerilor fermieri”.

Programul National de Dezvoltare Rurala prevede, la Masura 6.1.  „Instalarea tinerilor fermieri”, posibilitatea obtinerii unor fonduri nerambursabile de catre tinerii care vor sa initieze o afacere la tara. Solicitantul trebuie sa respecte urmatoarele criterii:

a) Sa aiba varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii cererii de finantare);

b) Sa fie organizat ca persoana fizica sau juridica axata in principal pe activitati agricole, iar exploatatia agricola sa fie situata pe teritoriul tarii si inregistrata in Registrul fermelor APIA / Registrul agricol.

Beneficiari – Instalarea tinerilor fermieri prin Măsura 6.1

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Categoriile de beneficiari eligibili care primesc finantare nerambursabila sunt: persoane fizice, PFA, intreprindere individuala, intreprindere familiala sau SRL. Persoanele fizice vor fi acceptate ca potentiali beneficiari daca se angajeaza sa se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale, in 30 de zile lucratoare de la primirea acceptului pentru cererea de finantare.

Conditii obligatorii – Instalarea tinerilor fermieri prin Măsura 6.1

Pentru acordarea sprijinului, fermierul este obligat sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  1. Se instaleaza pentru prima data ca sef in exploatatia agricola;
  2. Detine sau se angajeaza sa dobandeasca competente si calificari profesionale in activitatea pe care o va desfasura.
  3. Prezinta un plan de afaceri;
  4. Este membru al unei familii de fermier si a lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru in cadrul fermei (nu neaparat in ferma familiei) cel putin 12 luni inaintea instalarii sale pe cont propriu;

Valoarea fondurilor nerambursabile – Instalarea tinerilor fermieri prin Măsura 6.1

In functie de dimensiunea exploatatiei, se poate obtine o suma intre 15.000 si 50.000 euro, in doua transe. Prima se va acorda la data aprobarii proiectului de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si este de 80% din valoarea sprijinului pentru instalare. A doua transa, de 20%, se va acorda la indeplinirea actiunilor prevazute in planul de afaceri, cel mai devreme dupa un an. Din suma primita, cel putin 30% din sprijinul acordat va fi investit pentru indeplinirea planului de afaceri. Restul sumei poate fi utilizata fara restrictii.

Primele sesiuni de finanțare prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020 se vor deschide în februarie 2015. Noul PNDR are 15 măsuri de finanțare și o alocare totală de 9,85 miliarde de euro. 

Ghid de accesare a fondurilor europene pentru agricultura 2015 – <<AICI>>


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply