Migraţia aleşilor, declarată neconstituţională! Ce se întâmplă cu cei plecaţi din partide

0
820

migratiaalesilor

Curtea Constituţională Română (CCR) a decis, ieri, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL. 

Drept urmare, Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide.

În acest sens, deputatul PNL Teodor Nicolescu a declarat că OUG 55, declarată neconstituţională de CCR, se va întoarce în parcursul legislativ pentru a putea fi respinsă în Parlament, iar în legea de respingere a ordonanţei să se prevadă încetarea mandatelor aleşilor locali care au migrat. 

…La rândul său, consilierul local de la Mangalia, Paul Foleanu, are o altă opinie.

„Această hotărâre nu schimbă absolut nimic, lucrurile rămân exact ca până acum. Decizia Curţii Constituţionale Române îşi produce efectele din momentul pronunţării ei. Însă, cum ordonanţa a avut efect pe un termen limitat, pe 45 de zile, care a expirat de mult, nu se mai poate face nimic acum, deoarece ea oricum nu îşi mai produce efectele. Decizia CCR poate avea cel mult rolul ca pe viitor să se evite astfel de lucruri”, a declarat avocatul Paul Foleanu, consilier local PSD la Mangalia, unul dintre beneficiarii Ordonanţei lui Dragnea. Atunci, Foleanu şi alţi cinci consilieri locali au trecut de la PDL la PSD. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, in cugetliber.ro, Joi, 18 dec.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply