Iohannis a răspuns solicitării publice legate de modul în care a început construirea minei de aur de la Certej

0
570

farmec.ro
carturesti.ro%20

Într-o postare pe pagina de Facebook, președintele ales al României, Klaus Iohannis, a anunțat că a cerut clarificări asupra condițiilor legale în care au început lucrările preliminarii la mina de aur de la Certej.

Printr-o petiție semnată deja de peste 7.000 de persoane (aici), susținută și de România Curată (aici), cetățenii i-au cerut lui Klaus Iohannis să-i solicite primarului din Certeju de Sus să facă publice autorizațiile de construire pe baza cărora au început lucrările din localitate. Aceste autorizații au fost solicitate de Mining Watch și România Curată în urmă cu o lună, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informații, dar primarul din Certeju de Sus, Petru Câmpian (membru PNL), a refuzat să le facă publice.

”Mii de români mi-au scris cerându-mi sprijinul pentru clarificarea condițiilor legale în cazul proiectului minier de la Certeju de Sus (județul Hunedoara). Astăzi, colaboratorii mei au luat legătura cu Primăria Certeju de Sus pentru analizarea documentelor invocate de cetățeni. Vă voi ține la curent în legătură cu acest caz.

România lucrului bine făcut înseamnă respect între instituții și cetățeni!”

iohannis certej

Mai mult, AICI. 28.11.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply