Constanța, un plămân verde! 13 mii de arbori vor fi plantați în cel mai mare proiect din ultimul sfert de veac

0
741
constanta-un-plaman-verde
Un nou proiect verde a început să prindă rădăcini la Constanţa. Peste 13 mii de tei, platani şi sophora vor înfrunzi în parcurile şi cartierele de la malul mării şi vor asigura totodată oxigenul care ne ţine în viaţă. Astăzi, 1000 de arbori au fost plantaţi în zona Casa de Cultură, în locurile pregătite încă de la începutul lunii, Este cel mai mare proiect de plantare din ultimul sfert de veac al Primăriei Constanţa.

În câțiva ani, toți acești arbori vor îmbrăca orașul cu o haină verde și sănătoasă. Iar pentru ca proiectul de amploare să prindă mai repede rădăcini, muncitorii s-au și apucat de plantare. Dintr-un total de peste 13 mii de copaci, astăzi aproape 1000 au fost înfipți bine în pământ, în zona Casa de Cultură.

 „Deși este puțin rece este prima zi când începem această acțiune de care vorbeam că este cea mai mare din ultimii 20 de ani din municipiul Constanța. Vom planta arbori în principalele zone ale orașului unde s-au executat tăieri preponderente în ultimii ani și avem în vedere și completarea vegetației arboricole din parcuri“, a declarat George Coman, șef Serviciul Spații Verzi Primăria Constanța.

Așadar, nu va exista cartier, parc ori rond stradal fără pomi falnici, precum teii, platanii, plopii negri ori sophora, un arbore din sudul Europei. Pentru a se prinde, arborii trebuie plantați cu atenție, spun muncitorii, iar pământul care îi acoperă trebuie musai tasat.

Constănțenii se bucură de pe acum la imaginea unui oraș mult mai verde în câțiva ani. Specialiștii spun că unii arbori vor ajunge la maturitate la o înălțime de 20-30 de metri dar acest lucru durează chiar și 10 ani, așa că trebuie atent ocrotiți.

Mai mult, AICI.

27.11.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply