‎Sfântul Andrei / Ziua României / La Blouse Roumaine

0
699

farmec.ro
carturesti.ro%20

Sfântul Andrei - Apostolul Românilor

Pe 30 noiembrie îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, Apostolul Românilor, iar anul acesta, comunitatea La blouse roumaine vă invită să celebrați Ajunul Zilei Naționale a României în atmosfera de poveste a tradiției românești.

Sântandrei, așa cum e denumit în calendarul popular, corespunde unei perioade de înnoire a timpului asemănătoare Anului Nou, ce păstrează elemente specifice Revelionului: tinerii joacă usturoiul, se petrece cu mâncare și băutură, se pune grâu la încolțit pentru a afla cum va fi anul viitor, se atârnă cununi de usturoi la ferestre și uși, alături de multe alte obiceiuri știute sau neștiute care ne-au inspirat să reînviem acestă veche sărbătoare românească.

Ne întoarcem la origini, pentru că acolo descoperim adevăratele esențe românești. Noaptea și Ziua de Sfântul Andrei sunt un bun prilej de a ne promova adevărata cultură, lucrurile care ne unesc și ne identifică pe acestă planetă. Tradițiile, dorul, bucuria, iubirea, frumosul, valorile românești de acum și de oricând, împărtășite cu cei dragi, cu neamul tău, oferite cu drag lumii întregi, sunt adevăratul nostru brand de țară.

Cum sărbătorim: 

– În Noaptea de Sfântul Andrei se fac cununi de usturoi pentru uși sau ferestre, se pune grâu la incolțit, se spun povești și legende românești copiilor, se decorează casa cu elemente tradiționale, în funcție de stilul interiorului sau specificul zonei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Duminică, 30 Noiembrie, în Ziua Sfântului Andrei, ne îmbrăcăm în ii, cămăși sau costume populare și sărbătorim cultura și tradiția românească, alături de cei dragi, potrivit comunității căreia îi aparținem. 

– așa cum e deja tradiția începută pe Facebook de la Ziua Universală a Iei, ne schimbăm pozele de profil în imagini cu ii sau elemente românești, o parte dintre ele fiind incluse în albumul dedicat Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României, pe pagina La Blouse Roumaine. Așteptăm fotografii din România și din toate colțurile globului în care trăiesc români, care să ne bucure și să arate lumii întregi felul în care ne celebrăm sărbătoarea națională și cultura identitară. 

Puteți folosi facebook pentru a crea evenimente și a le promova către cei care își doresc să participe, cu titlul Sfântul Andrei/ Ziua României și numele țării, orașului sau localității unde vă aflați. Ex.: Sfântul Andrei/ Ziua României Londra – SaintAndrew /Romania’s Day London. Noi vă oferim suportul de promovare pe pagina La blouse roumaine.

Hashtagurile evenimentului sunt ‪#‎SfantulAndrei‬ ‪#‎Santandrei‬ ‪#‎ZiuaRomaniei‬‪#‎SaintAndrew‬ ‪#‎RomaniaDay‬

Fotografii
NASA, Fotomotica, Google Images.

Eveniment https://www.facebook.com/events/959710980724269/

28.11.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply