Acum câte luni a pierdut de fapt Ponta alegerile şi adevărata faţă a PSD

0
664

ponta_presedinte

Sociologul Alin Teodorescu: o analiză fără menajamente.

Care a fost începutul sfârşitului. Care au fost minciunile care l-au terminat pe Ponta. Marile erori dintre tururile I şi II. PSD un partid de bogătaşi. În România va fi ca în SUA. Noul profil al societăţii civile.

O analiză fără menajamente

Alin Teodorescu este unul dintre cei mai vechi sociologi aflaţi în activitate. Profesează în domeniu din 1974. Este implicat în politică – membru PSD – vârful fiind în 2004 când a fost şeful cancelariei lui Adrian Năstase şi din decembrie acelaşi an, până în 2008, deputat. Vineri noapte la „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, Alin Teodorescu a prezentat o analiză amănunţită a cauzelor pentru care Victor Ponta a pierdut alegerile şi a făcut şi o prezentare fără menajamente a situaţiei actuale din PSD, arătând şi cum va arăta scena politică în următorii ani.

Care a fost începutul sfârşitului

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Victor Ponta a pierdut cursa prezidenţială în momentul când a decis să spargă USL-ul şi să-l elimine pe Crin Antonescu, intrând dânsul în cursă. Atunci a pierdut cursa pentru că PSD-ul nu poate să impună un candidat la preşedinţie dacă n-are minimum 2 bazine din cele 3 existente în România”. Cele trei bazine electorale în viziunea lui Alin Teodorescu sunt:

1 – bazinul PSD, social-democrat de cca. 3.7-4 milioane, maxim 4 milioane.

2 – bazinul de centru/liberal de cca. 3 milioane alegători.

3 – un bazin compus din 4-4.5 milioane de persoane, tineri care resping liberalismul românesc şi social-democraţia românească şi se duc de obicei către un outsider.

Victor Ponta a intrat înfrânt în cursă. Nu trebuia să intre în această cursă. Nu ştiu de ce a intrat, nu înţelegem de ce a intrat. În mod normal trebuia să continue USL-ul, cu sau fără Crin Antonescu, asta e altă discuţie şi nu merită să răscolim trecutul. Să aibă un preşedinte din partea liberalilor şi să continue acea formaţiune care se dovedise de succes, 70% în voturi şi 70% majoritate parlamentară, puteau să facă orice (…)

Noi ne-am aşteptat ca domnul Antonescu să rămână preşedinte de partid, dar să aibă drept candidat pe Klaus Iohannis. Iar în turul II să fie raportul 49-51, adică Ponta să aibă 49 şi contracandidatul său 51. Şi s-a întâmplat ca acel bazin, al 3-lea bazin, care sprijină de obicei un outsider, care resping liberalismul, resping social-democraţia românească, şi în general resping politica românească, se duc cu un outsider, a ieşit la vot şi l-a făcut învingător pe Klaus Iohannis. Încă o dată spun, era previzibil din momentul în care s-a spart USL-ul şi Victor Ponta şi-a anunţat candidatura. A fost o mare eroare personală a lui Victor Ponta că a intrat în această cursă. În mod normal trebuia să fie prim-ministru 2 mandate, cu un preşedinte liberal, după care se mai gândea ce are de făcut”, spune Alin Teodorescu.

Continuarea, în cotidianul.ro, 23.11.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply