Românii din diaspora, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis: Nu v-am dat un cec în alb

0
684

farmec.ro
carturesti.ro%20

romanii-din-diaspora

Mai multe grupuri de români din diaspora au adresat o scrisoare deschisă către președintele ales Klaus Iohannis, căruia îi transmis că nu i-au oferit “un cec în alb” și, pe care îl invită de 1 Decembrie la Bruxelles, să celebreze Ziua Natională a României alături de românii din străinătate.

“Noi, diaspora Unită, suntem constienti de ecoul pe care dorinta de a schimba vechiul mod de a face politica l-a avut in constiinta oamenilor din tara: suntem, de fapt, exponentii si catalizatorul acestei dorinte, cat si culoarul prin care ea a ajuns la cei de acasa. Acestia s-au mobilizat exemplar la vot, din solidaritate cu cei al caror vot a fost obstructionat de catre autoritatile neputincioase sau rauvoitoare”, se arata in scrisoarea remisa Ziare.com.

CE are incredere ca autoritatile de la Bucuresti vor rezolva plangerile privind votul diasporei

Semnatarii subliniaza ca romanilor din strainătate le-au fost incalcate drepturile fundamentale, precum cel de a vota.

“Romanii din diaspora nu va incredinteaza un cec in alb: dimpotriva, romanii au ales, pe 16 noiembrie 2014, un presedinte de la care se asteapta sa respecte, in primul rand, Constitutia si legile tarii si care sa reaseze tara noastra acolo unde ii este locul, printre natiunile demne si respectate ale acestei lumi; o tara care nu isi pune pe tava, tuturor corporatiilor, resursele si care nu este un stat furnizor de materie prima si mana de lucru ieftina. De aceea, sperantele si asteptarile noastre se indreapta catre dumneavoastra”, ii mai scriu romanii din strainatate lui Klaus Iohannis.

Acestia au spus ca asteapta de la noul sef de stat sa nu mai fie “un presedinte jucator”, ci sa fie un moderator intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

“Cei aproape 400.000 de romani care au reusit sa voteze in strainatate asteapta primele semne ca tara noastra va reveni la normalitate, pentru a se putea intoarce acasa si a putea contribui, din interior, la ridicarea si bunastarea ei”, continuă scrisoarea.

Mai mult, citiți AICI.

Textul integral al Scrisorii, îl puteți citi AICI.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply