Se modernizează sensurile giratorii din Mangalia

0
1189

farmec.ro
carturesti.ro%20

mangalia sens giratoriu modernizat1

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat joi că, zilele acestea încep lucrările de modernizare la sensul giratoriu din zona Casei Tineretului, precum şi la sensurile giratorii de la intrarea în Saturn şi din faţa clădirii Primăriei.

Proiectul de modernizare a sensului giratoriu mare prevede reamenajarea completă a zonei, prin construirea unor coloane de tip grecesc, specifice Cetăţii Callatis, montarea iluminatului ambiental, precum şi plantarea de vegetaţie decorativă perenă, specifică zonei şi climei locale.

intrare saturn

Scuarul sensului giratoriu de la intrarea în stațiunea Saturn va fi, la rândul său, redecorat cu o construcţie modernă, reprezentând planeta Saturn şi inelele sale. Monumentul simbolic va fi iluminat ambiental, iar spaţiul verde din jurul său va fi reamenajat în baza unui concept unitar.

O schimbare majoră va interveni şi în aspectul sensului din zona clădirii Primăriei. Scuarul, care acum este triunghiular, va căpăta forma rotundă şi va conţine elemente decorative antice, greceşti, precum şi plante ornamentale noi, în conformitate cu proiectul arhitectural.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Picture 015

Cele trei proiecte privind reamenajarea sensurilor giratorii din oraş au fost aprobate de Consiliul Local Mangalia, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 500.000 lei. Lucrările se estimează a se finaliza până la sfârşitul acestui an.

„În ultimele luni, în Mangalia se lucrează intens la mai multe proiecte de modernizare a domeniului public. Dintre acestea, au fost finalizate deja proiectele de refacere a trotuarelor și reamenajare a spațiilor verzi pe Șoseaua Constanței, străzile Muncitorului și T.S. Săveanu, precum și zona Casei Tineretului. Lucrări similare au început pe străzile Rozelor și Matei Basarab, urmând să demareze pe alte străzi din localitate, printre care Negru Vodă, General Boerescu și General Vârtejanu.

parc sens giratoriu

Sos Constantei

Str. Rozelor

În toate zonele menționate, se elimină vegetația uscată, se tratează pământul, se montează sisteme de irigații și se plantează gazon. Ulterior, vor fi plantați copaci specifici climei locale, precum și diverse tipuri de flori. Încă o dată, ne cerem scuze locuitorilor oraşului pentru deranjul creat pe durata lucrărilor”, a declarat primarul Radu Cristian.

Joi, 20 noiembrie 2014. Comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply