Premieră. Volksbank convertește în lei un credit în franci elvețieni, după o decizie a instanței

0
696
Volksbank
Amenințate cu procese de clienţii nemulţumiţi, băncile schimbă strategia şi încearcă să-i îmbuneze cu oferte de reducere a ratelor. Drumul e deschis de Volksbank, după ce azi a pierdut definitiv procesul intentat de o clientă. Femeia a cerut transformarea creditului din franci elveţieni în lei, la cursul din ziua contractării, iar judecătorii i-au dat dreptate. Decizia de azi ar putea fi un precedent pentru alţi clienţi nemulţumiţi, în condiţiile în care tribunalele din toată ţara au pe rol mii de astfel de procese.

Clienta a câştigat dreptul de a-şi plăti ratele la cursul din 2007, majorat cu 10%. Asta înseamnă că femeia va plăti câte doi lei pe un franc, în loc de 3,68, cât este cotaţia actuală a valutei elveţiene. În fața acestei decizii, ce ar putea avea efecte majore asupra băncilor, acestea încearcă acum să-i tenteze pe clienţi cu diverse oferte de reduceri la rate.

De atunci încolo putem discuta despre orice fel de oferte, care toate se vor raporta la această soluție”, spune avocatul Gheorghe Piperea.

De altfel, chiar Volksbank a lansat deja un pliant publicitar în care le propune clienţilor să-şi transforme creditele din franci elveţieni în lei, cu o reducere semnificativă.

Mai mult, pe digi24.ro.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply