El este OMUL care a stat în spatele lui Klaus Iohannis

0
733

farmec.ro
carturesti.ro%20

omul-din-spatele-lui-iohannis

Klaus Iohannis a ajuns președintele României, dar și omul cu cei mai mulți fani de pe facebook dintre politicienii români. Ba, mai mult președintele Franței și cancelarul Germaniei nu sunt atât de populari ca Iohannis pe internet.

În plus, Iohannis e mai tare decât Barack Obama sau INNA. O spune omul care a stat în spatele campaniei online a lui Iohannis, Vlad Tăușance, de 35 de ani, căruia îi datorează președintele ales Klaus Iohannis victoria.

Mai jos redăm un interviu cu strategul online al președintelui Iohannis:

”M-am ocupat, în principal, de branding și de strategie online, apoi de strategie de conținut, implementare, tuning și certuri cu colegii. Am avut parte de o echipă multi-disciplinară și versatilă, așa că am jucat de mai multe posturi în cele trei luni de muncă.

Strategia a fost curată și de bun simț. Am refuzat să cosmetizăm sau să trucăm personajul real sau să ne subestimăm audiența. La schimb, am încercat să dăm muniție – text, video, foto, grafică – susținătorilor și să încurajăm inițiativele grass-roots.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din punct de vedere demografic, ne-am concentrat pe mobilizarea hăului de potențial în participarea la vot: 18-35 de ani, urban, adică exact populația băștinașă de pe Facebook. Pariul meu personal a fost să câștigăm influencerii, să-i lăsăm pe ei să fie exuberanți, având în vedere că lucrăm pentru un candidat sobru. Am avut în spate zeci de ore și de Giga de cercetare proprie, de chestionare și sondaje asociative, am folosit mult A/B testingul, am testat soluții de data-warehouse.

Obiectivele au relativ fost simple: să câștigăm primul loc în online – peste 1.000.000 de likeuri și un reach de peste 5.000.000 – apoi să câștigăm alegerile. Ne-am depășit obiectivele. Avem mai mulți fani ca Merkel sau Hollande, cel mai bun engagement, dar și clipuri cu un milion de unici și peste 100.000 de share-uri, adică mai bine decât Inna sau Obama.

Mai mult, AICI. Joi, 20.11.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply