OPINII: Ce spun cetățenii Mangaliei despre căldură și debitele restante

0
755

Am preluat de pe pagina de fb MangaliaNews PunctRo  comentariile cetățenilor din Mangalia pe marginea articolului intitulat “Primarul Radu Cristian despre situația blocurilor care încă nu primesc căldură din cauza debitelor restante”, postat aici.

opinia_mea

Iată ce spun cetățenii despre situația furnizării căldurii în Mangalia:

  • Alina Balea: As dori sa stiu si eu cu ce sunt de vina locatarii ca mine si ca altii ca mine, care-si platesc datoriile la timp, dar care acum trebuie sa suporte alaturi de copii frigul in propria lor casa. Inteleg situatiile unde beneficiarii sunt proprietari ca ar fi putut asociatiile sa se impuna si sa rezolve problema, dar la noi, unde suntem chiriasi de ce Administratia locala care este la curent cu aceasta situatie de ani de zile n-a luat nici-o masura pana acum? Tinand cont ca avem anexa la contractul de inchiriere prin care neplata a cateva luni de utilitati duce la evacuarea din incinta a chiriasului, cum ne puteti explica noua, celor care platim luna de luna si ne lasati acum in frig, ca ati permis sa se ajunga la o asemenea datorie care se intinde pe ani de zile? Vreau sa stiu si eu care este scuza Administratiei locale si de ce a tolerat ani de zile aceasta situatie.
  • Alina Balea: chiar daca i-ai taia caloriferele, tot ii trec tevile de caldura prin apartament
  • Leontin Angheluta: nu cred ca se incalzesc de la teava…
  • Serbanescu Chivuta: O SA NE DATI CALDURA SIMBATA SAU DUMINICA CA SUNT ALEGERILE CA ASA ESTE LA NOI LA ROMANI
  • Leontin Angheluta: spuneti-i lui nea Marian…salutari….si nu va mai suparati ..o sa vina si caldura
  • Badea Costel: nu inteleg de ce nu s-a facut nmk in aceasta privinta pana acum….asta este singura rezolvare ca de fiecare data…oprim caldura la toata scara…atat gandim ca ne doare capul daca o mestecam mai devreme…deci sa inteleg ca pt. 2 persone pe scara, suntem obligati sa stam toata iarna fara caldura???
  • Badea Costel: si inca ceva…doamna de la asociatia a spus ca asta dureaza pana la 1. dupa data de 1 noiembrie, daca se da caldura, beneficiaza si restantierul, nu-i asa?…pai si cine ii plateste caldura pe anul in curs daca el nu si l-a platit nici pe cel vechi???cum se rezolva aceasta situatie cu acesti restantieri doar domnul Georgescu ne poate da raspuns…asteptam un raspuns din partea autoritatilor……
  • Madalina Tene: In anul 2014 caldura in apartamente este un lux, nu o normalitate. Desigur asta pentru blocurile in care unii nu inteleg ca este musai sa dai ceva in schimb pentru ceea ce primesti, altfel spus sa platesti apa calda si caldura de care beneficiezi. Iar daca nu o poti face integral luna de luna, chiar si plata esalonata ar fi un semn de bunavointa si mai ales de respect fata de cei cu care de voie de nevoie convietuim . Dar cum se poate numi atitudinea locatarilor care aduna sume monstruoase de datorii la intretinere ? Dar modul mai marilor orasului de a actiona “pentru rezolvarea problemei” ? Cum accepta tacit astfel de situatii , iar la vreme de iarna….. ce sa vezi ? Aaaaaaaa, nu se poate , nu va putem da caldura ca aveti datorii …..Dar pana acum ? Nu s-a stiut situatia ? Primaria sau ADPP-ul chiar nu au putut face nimic vis a vis de cei care de fapt nu respecta “regulile jocului”? Tot cei care inteleg sa fie buni cetateni, buni locatari , buni vecini sa aiba de tras ponoase ? Tipic romanesc ! In aceste conditii… spor la tremurat !
  • Galeata Lili: aceasi intrebare o pun si eu ,dece nu pot asociatiile s-ai debranseze pe cei rau platnici?dece trebuie sa suferim noi ptr.ei?sa se dea o lege sa-i putem debransa de ca ce nu pot sau nu vor sa plateasca
  • Marinel Virsag: Nu pot sa cred, se repeta scenariul… Domnule primar, trebuie sa cautati solutii prin care sa protejati pe cei care isi platesc intretinerea. Puneti un avocat la dispozitia asociatiilor si debransati-i pe rau-platnici. La rebransare, puneti o taxa si recuperati si banii pt. avocat. Solutii sunt, mai trebuie vointa. Si eu inteleg ca n-au bani si ca le e greu, dar nu oprirea caldurii ar fi solutia, ci debransarea celor ca nu-si platesc caldura. Ce vina au copiii mei, pentru ca vecinul nu-si plateste intretinerea?
  • Leontin Angheluta: simbata, inainte de alegeri o sa dea caldura… au promis candidatii….
  • Diana: As dori sa stiu si eu cu ce sunt de vina locatarii ca mine si altii ca mine care-si platesc datoriile la timp, dar care acum trebuie sa suporte alaturi de copii frigul in propria lor casa? Inteleg situatiile unde beneficiarii sunt proprietari, ca ar fi putut asociatiile sa se impuna si sa rezolve problema, dar la noi, unde suntem chiriasi, de ce Administratia locala, care este la curent cu aceasta situatie de ani de zile, n-a luat nici-o masura pana acum? Tinand cont ca avem anexa la contractul de inchiriere, prin care neplata a cateva luni de utilitati duce la evacuarea din incinta a chiriasului, cum ne puteti explica noua, celor care platim luna de luna si ne lasati acum in frig, ca ati permis sa se ajunga la o asemenea datorie care se intinde pe ani de zile? Vreau sa stiu si eu care este scuza Administratiei locale si de ce a tolerat ani de zile aceasta situatie?
  • Elena Luca Uly: O sa dea in ziua alegerilor si apoi o opreste… Ar trebui sa gaseasca o metoda sa-i oblige pe restantieri sa-si achite datoriile.
  • Ramona Obaciu: Si daca tot au dat drumul, sa o lase si sa nu o mai opreasca noaptea. Ziua cand aerisim casa si nu prea sta nimeni acasa, este caldura….si noaptea cand dormim, este oprita….De ce??
  • Iulian CapitanElena Luca Uly… Ia vino dumneata cu un exemplu de ,,metoda,, prin care sa-i oblige pe rai platnici !!!? Unde dracu traiesti, mai femeie?? Ce modalitate sa gasesti sa-i obligi, de exemplu, pe bietii pensionari??? Cunosc doi batrani si pensiile lor cumulate fac 600 de ron (sase milioane lei vechi). Ce sa plateasca mai repede: intretinerea, mancarea de zi cu zi, sau medicamentele?? Si mai sunt familii de tineri cu 2-4 copii, in care numai sotul lucreaza la firmele subcontractoare din santier pe un salariu de 1000-1200 ron (zece-doisprezece milioane lei vechi) si te intreb, ce sa plateasca omul ala mai repede?? Revino cu picioarele pe pamant, mai femeie, daca plutesti cumva in aer.
  • Bolea Alina: Pai si e normal ca noi, cei care platim intretinerea, sa stam in frig sau fara apa din cauza lor, sau cumva, trebuie sa facem cheta sa le platim datoriile? Sunt de parere ca, daca au restante mai mari, sa-i debranseze de la utilitati! Nu trebuie sa suferim toti, mai ales copiii nostri!

MangaliaNews.ro, Miercuri, 29 octombrie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply