Scandalul dintre Radu şi Iorguş a ajuns în faza absurdului: consilierii PSD refuză bani de la Guvern (VIDEO)

0
785
Mangalia „veselă”: după ce s-a încheiat şedinţa, s-a cerut refacerea votului!

Scandalul-CL_Mangalia

Cu politicienii din Mangalia riscul de a te plictisi vreodată este absolut exclus. După mişcări de trupe care la prima vedere păreau neverosimile, cu un PDL trecut la pachet de Zanfir Iorguş în tabăra duşmanilor de moarte PSD, mutare care a cauzat decizia aleşilor PSD de a deveni independenţi, ieri am mai asistat la o premieră.

Noul PSD din Consiliul Local Mangalia s-a opus unicului proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, prin care oraşul urma să primească 6,5 milioane de lei de la Guvernul PSD, în timp ce vechiul PSD, cum li se spune acum independenţilor, alături de PNL, au votat pentru. Fericiţi că i-au mai aplicat o scatoalcă primarului Cristian Radu, noii pesedişti au plecat doar pentru avea unde să se întoarcă, după ce au realizat absurditatea situaţiei, aceea de a vota împotriva primirii de bani de la propriul guvern.

Aşa s-a ajuns în situaţia ca, la câteva minute după terminarea şedinţei, noii pesedişti să intre în biroul primarului şi să-i ceară convocarea unei noi şedinţe, de îndată, la care să voteze, de această dată, pentru.

Şi a fost cât pe-aci ca această a doua şedinţă să se întrunească, doar plecarea unor consilieri din localitate făcând ca evenimentul să fie amânat pentru azi, 22 octombrie. Trebuie precizat că proiectul ar fi putut totuşi aprobat, aliaţilor independenţi-liberali lipsindu-le un singur vot, al lui Ion Mincă, absent din motive personale.

Ulterior, noul PSD Mangalia a arătat şi motivele pentru care nu a votat în favoarea primirii de bani de la propriul guvern, prin rectificarea bugetului pe anul în curs al Mangaliei: „veniturile prevăzute în buget sunt supradimensionate (Propunere venituri totale buget – 126.848.501,00 RON), în condiţiile în care încasările actuale sunt de aproximativ 65.000.000,00 RON.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Interpelat fiind în sedinţă, directorul economic, Dima Bogdan, nu a ştiut să prezinte valoarea totală a încasărilor efective la această dată. Consilierii PSD au fost de acord cu cheltuielile prevăzute în rectificarea bugetară, însa au solicitat corelarea veniturilor cu încasările din taxe şi impozite, cât şi din cote defalcate de la bugetul naţional.

Consilierii PSD Mangalia declară că sunt de acord să voteze oricând rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Mangalia, dacă veniturile vor fi în conformitate cu încasările. Totodată, ei resping acuzaţiile populiste ale primarului Radu Cristian, prin care îi acuză că sunt împotriva încasării de la bugetul naţional a cotelor defalcate. Consilierii PSD Mangalia mai precizează că abţinerea de la vot a fost determinată de incompetenţa conducerii executive a Municipiului Mangalia”.

E greu de stabilit cine este mai incompetent, până la urmă, din moment ce, imediat după terminarea şedinţei în care au votat contra, au solicitat primarului convocarea alteia, în care să voteze pentru. „Au votat la comanda şefului lor de aici, Iorguş, ca să lovească în mine, dar de fapt au votat împotriva propriului partid”, a declarat, după şedinţă, primarul Radu, pentru „Replica”.

Cristian ANTON.

Mai mult, în replicaonline.ro, Miercuri, 22 oct.2014.

Foto – VIDEO: Mangalia.Tv.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply