Răsturnare de situaţie la Mangalia. Vechii consilieri PSD l-au trădat pe Iorguş!

0
729

consiliul-local-mangalia-2Cuget Liber: Şase consilieri locali ai PSD din noua echipă condusă de Zanfir Iorguş au ales să-şi dea demisia din partid şi să rămână independenţi în cadrul Consiliului Local Mangalia. Bogdan Maganu, Membulat Ghiulgian, Dănuţ Moldovan, Mihalcea Ariciu, Gheorghe Mazâlu şi Linica Stan s-au „sucit“ la 90 de grade, considerând că este mai bine să devină independenţi.

Dacă ceilalţi consilieri PSD pot fi înţeleşi de ce au recurs la un asemenea gest, bazat pe faptul că nu ar fi suportat să-l aibă ca şef de filială pe Zanfir Iorguş, care le-ar fi făcut zile fripte cât timp a fost în opoziţie, atitudinea consilierei Linica Stan este de neînţeles, ţinând cont că, ani la rând, a făcut echipă cu Iorguş. Aşadar, de departe, cel mai surprinzător „joc” l-a făcut consiliera Linica Stan. Ea a ajuns în Consiliul Local Mangalia pe listele PDL. În urmă cu două săptămâni, atunci când toţi consilierii PDL au trecut la PSD, şi ea a făcut acelaşi pas, pentru ca, după numai câteva zile, să aleagă independenţa.

Contactată telefonic, Linica Stan a evitat să dea declaraţii despre statutul său şi motivele care au determinat-o să ia o asemenea decizie. „Nu pot să vorbesc acum, sunt la cununia fiului meu. Nu vă pot spune nimic”, a spus Linica Stan.

În schimb, viceprimarul municipiului Mangalia, Bogdan Maganu, a confirmat plecarea din PSD.

„Nu pot decât să vă confirm că este adevărat că eu împreună cu alţi cinci consilieri care aveau statut PSD ne-am dat demisia din partid şi am ales să fim consilieri independenţi. Cât despre motivele care au stat la baza acestei decizii, nu vă pot spune mai multe. Aşa am convenit cu colegii. Vom face marţi, încă nu ştim la ce oră, o conferinţă de presă şi acolo vom da toate detaliile necesare”, a declarat viceprimarul municipiului Mangalia, Bogdan Maganu.

Totodată, dacă Linica Stan a evitat să dea un răspuns clar vizavi de noua sa independenţă, Maganu a confirmat că şi ea s-a alăturat grupului de independenţi la fel ca şi Ion Mincă. Acesta a plecat din PRM şi a ales să devină independent.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În urmă cu două săptămâni, reprezentanţii PSD Constanţa au anunţat că fostul primar al Mangaliei Zanfir Iorguş a acceptat să plece de la PDL şi să se înscrie în PSD. Împreună cu Iorguş, la PSD Mangalia au mai trecut încă nouă membri de la PDL, din care şase sunt consilieri locali. Astfel, la acel moment, în Consiliul Local Mangalia erau 12 membri PSD. Totodată, atunci a fost numit Biroul Politic al PSD Mangalia, noul lider interimar al Organizaţiei PSD Mangalia fiind numit chiar Zanfir Iorguş. El nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la cele întâmplate.

În acest moment, raportul de forţe în Consiliul Local Mangalia este de şapte independenţi, şapte membri PSD, trei de la PNL, unul de la PPDD şi unul de la PC. Rămâne de văzut cine este cu adevărat interesat de soarta cetăţenilor din Mangalia şi cine îşi serveşte propriile interesele.

Carmen MOCANU, cugetliber.ro, Luni, 20 oct.2014.

Foto: mangalia.tv.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply